İkili işbirliği protokolüne Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel imza koydu.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Bartın’da düzenlenen törenle imzalanan protokol, her iki üniversite bünyesinde bulunan fakülte, enstitü ve yüksekokullarda sürdürülen eğitim ve öğretimin geliştirilmesi ve uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi konusunda ortak çalışmayı öngörüyor.

Protokol, ayrıca öğretim üyesi ve öğrenci değişimini de kapsıyor.

YDÜ adına ikili protokolü imzalayan Günsel, “Kıbrıs Türk toplumunun uluslararası alanda kaydettiği bilimsel aşamanın öncüsü olan Yakın Doğu Üniversitesi, imzaladığı işbirliği protokolleri ile Kıbrıs Türk bilimi üzerindeki ambargoları da aştı. Bu bilinç ve gaileyle attığımız her adım Kıbrıs Türkünü dünyaya bilim yoluyla bağlama adına büyük önem taşıyor” ifadesini kullandı.

Günsel, bu ikili işbirliğinin bilim dünyasında sınır aşan araştırmaların yapılmasına ve dünya çapında kalıcı bilimsel eserlerin ortak üretimine vesile olmasını diledi.
Editör: TE Bilisim