Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Yeni Binası ve Hayvan Hastanesi’nin açılışı 15 Kasım Cumartesi saat 16.00’da gerçekleştirilecek.

25 Milyon Dolar’a mal olan bölgenin ilk ve tek Veteriner Fakültesi Binası ve Hayvan Hastanesi, açılış töreni ardından tüm evcil hayvanlara sağlık hizmeti vermeye başlayacak.

Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene’nin Başhekim olarak atandığı Hayvan Hastanesi’nin muayene odaları, teşhis laboratuarı, ameliyathaneleri, görüntüleme merkezleri ve araştırma laboratuarları ile tüm evcil hayvanlara hizmet verecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi aynı zamanda da serbest çalışan Veteriner Hekimler ile de işbirliği içerisinde tüm hastalıkların çözüm merkezi olacak.

Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd.Doç.Dr. Osman Ergene, Veteriner Fakültesi eğitiminin uygulama kısmında öğrenciler için büyük bir merkez olacak olan Hayvan Hastanesi’yle, alanında uzman, yetenekli yeni Veteriner Hekimler yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.

Ergene, hastanenin, hayvan hastalıklarının büyük ölçüde çözüm merkezi haline gelmesiyle bölgedeki evcil hayvan hastalıklarının önüne geçilmesini hedeflediklerini söyledi.

YDÜ HAYVAN HASTANESİ’NİN ÖZELLİKLERİ

Poliklinik ve yataklı hasta hizmeti vermek üzere 767 m2 kapalı alanda tasarlanan ve inşaatı tamamlanan Hayvan Hastanesi’nde resepsiyon ve hasta kabul bölümü, bekleme salonu, 4 adet genel muayene odası ( her biri 125 m2), 1 adet özel muayene odası (13 m2), traş ve banyo odası, tedavi alanı (53 m2), yataklı hastalar için hospitalizasyon odaları (her biri 7 m2), eczane, merkezi tanı laboratuvarı (25 m2), dijital röntgen odası (10 m2), ultrason ve endoskopi odası (9 m2), ameliyat öncesi hazırlık odası, sterilizasyon odası, biri yumuşak doku biri de ortopedik cerrahi için olmak üzere iki adet ameliyathane (22 ve 15,5 m2), ve post-operatif yoğun bakım üniteleri (her biri 7 m2) bulunmaktadır.
Editör: TE Bilisim