YDÜ'den yapılan açıklamaya göre, 4 Mart Çarşamba günü hizmet vermeye başlayan YDÜ Hastanesi Girne Dispanseri, her türlü tıbbi altyapı ve donanıma sahip olarak, Dahiliye, Çocuk Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümlerinde tam zamanlı, Kardiyoloji, Ortopedi ve Nöroloji bölümlerinde ise yarı zamanlı şekilde Girne bölgesi halkına hizmet verecek.

ERKMEN: “AMACIMIZ HİZMETLERİMİZİ HALKIMIZIN AYAĞINA GÖTÜRMEK”

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen yaptığı açıklamada; Girne’de hasta kabulüne başlayan dispanserle amaçlarının hizmeti halkın ayağına götürmek olduğunu belirtti.

Dr. Erkmen, YDÜ Hastanesi’nin temel misyonunun; ülke insanına kendi ülkesinde, kendini evinde gibi hissedecek, en son teknoloji ile en yetkin ellerde hizmet almasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Açıklamada, “Vatandaşlarının uluslararası standarttaki sağlık hizmetlerine daha kolay erişebilmesine olanak yaratmayı kendisine ilke edinmiş olan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Güzelyurt ve Gazimağusa‘nın ardından Girne’de de dispanser açmakla toplumsal hizmet hedeflerini büyütüyor” denildi.
Editör: TE Bilisim