Yatırım yapanları her zaman kutladığını belirten Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC’nin devamlılığı için, KKTC üzerinde başka hayaller kuranların bu hayallerinin gerçekleşmemesi için yatırım yapılması gerektiğini vurguladı.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’nin Güzelyurt’tan sonra ikinci dispanseri Gazimağusa’da düzenlenen törenle hizmete girdi.

Salamis yolu üzerinde İsmet İnönü Bulvarı’nda yer alan dispanserin açılışını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu gerçekleştirdi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu açılışta yaptığı konuşmada, KKTC’de 1975 yılından sonra ekonomide bir hareketin başladığını 1980’lerden sonra da ekonomi kelimesinin telaffuz edilmeye başlandığını kaydetti.

Gelinen noktanın tatminkar olmadığını söyleyen Eroğlu, ekonomide mesafelerin adım adım kat edildiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Eroğlu ekonominin gelişmesi ve yatırımların artırılması için teşebbüslerin önünü açacak projelerin hazırlanarak teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Eroğlu, 1974’te 500 dolar olan fert başına düşen milli gelirin bugün 13-15 bin dolarlara yükseldiğini belirterek, “Gelişme var ama daha iyisini istiyoruz” dedi.

Eroğlu, YDÜ’nün eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlarının ve YDÜ Hastanesi’nin uluslararası alanda aldığı ödüllerin kendisini onurlandırdığını kaydetti.

DİNÇYÜREK

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek de, mevcut ortamda yatırımın riskli olduğunu belirterek, bunu göze alarak ülkeye yatırım yapan girişimcileri kutladı.

KAŞİF

Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif de, YDÜ’nün kurulmasından bugüne gelişimine dikkat çekerek, YDÜ Hastanesi’nin kurulmasından sonra sağlık hizmetlerini yaygınlaştırmasının kutlanacak bir olay olduğunu belirtti.

ALBAYRAK

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Gazimağusa Milletvekili Arif Albayrak da, Salamis yolunun Gazimağusa’nın en önemli arterlerinden biri olduğunu belirterek, dispanserin açılışıyla birlikte yıldızının daha da parlayacağını kaydetti.

Albayrak, yıllar önce hekim arkadaşlarıyla birlikte Gazimağusa’da özel sağlık kuruluşları hayallerini kurarken, bugün kentte 3 önemli özel hastanenin sağlık hizmeti verdiğini söyledi.

ARTER

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, yapılan araştırmalar neticesinde Gazimağusa’nın böyle bir sağlık merkezine ihtiyaç duyduğunun ortaya çıktığını kaydederek, sağlık hizmetinin toplumun gelişmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Arter, yatırımın Salamis yolu üzerinde yapılmış olmasının, kentin dengeli gelişmesi açısından da önemli olduğunu vurguladı.

GÜNSEL

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel de, eğitim, bankacılık ve sağlık alanında faaliyet gösterdiklerini ve ülkeye bir çok yenilikler getirerek ilklere imza attıklarını belirtti.

Günsel, sağlık alanında çok hassas davrandıklarını, bu alanda dikkatli ve özenli ilerlediklerini söyledi.

Günsel, dispanser sayesinde bölge insanının en iyi teşhis ve tedavi olanaklarına kavuşacağını vurgulayarak, YDÜ Hastanesi sayesinde hastaları Rum tarafı ve yurt dışına bağımlı kalmaktan kurtardıklarını kaydetti.

Günsel, YDÜ Hastanesi olarak bugüne kadar yaklaşık 500 bin kişiye sağlık hizmeti verdiklerini ifade etti.

ERKMEN

YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen de, ülke insanının sağlık hizmetine daha yakın olması amacıyla bölge sağlık merkezlerinin ikincisini Gazimağusa’da hizmete koyduklarını belirtti.

Erkmen, devlet hastanelerinin önemini vurgulayarak, ancak ülkenin ekonomik şartları gereği devlet hastanelerinin ileri teknoloji sağlamasının mümkün olmadığını söyledi.

Erkmen, YDÜ Hastanesi’nin vizyonunun; ülke insanına en son teknoloji ile bilimsel ve etik değerlere bağlı en kaliteli sağlık hizmetini sağlamak olduğunu ifade etti.
Editör: TE Bilisim