Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olarak yürütülen 10 doktora programına, asistan doktora öğrencisi alınacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, adaylar; Bilgisayar ve Öğretim Teknolojisi Eğitimi, Çevre Eğitimi ve Yönetimi, Eğitim Programları ve Öğretim, Eğitim Yönetimi, Denetimi, Ekonomisi ve Planlaması; İngilizce Öğretmenliği, Müzik Eğitimi, Resim-İş Eğitimi, Görsel Sanatlar ve Tasarım, Özel Eğitim ( Zihni Engelliler Programı ve Üstün Zekalılar Programı ) ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programlarında doktora yapabilecekler.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yer alan 10 doktora programına başvuran ve doktora programına kayıt yaptıran adaylar arasından seçilecek olan öğrenciler, aynı zamanda seçildikleri programda asistan olarak da görev alacaklar.

YDÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Çiftçi yaptığı açıklamada, alanında uzman araştırmacıların yetiştirilmesinin, gelecek nesillerin eğitimi için önem taşıdığını vurguladı.

Çiftçi, doktora programlarına başvuranlar arasından asistan olarak seçilecek adayların Yakın Doğu Üniversitesi’nde çalışmaya başlayacaklarını ve burslu olarak eğitimlerine devam edeceklerini belirtti.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü doktora programlarının amacının eğitim alanında gerekli uzman elemanları sağlamak, eğitim biliminde uzman yetiştirmek ve eğitim alanına bilimsel açıdan katkıda bulunmak olduğunu belirten Çiftçi, doktora programlarını tamamlayan adayların, üniversitesinin akademik kadrosuna da katılabileceklerini vurguladı.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü doktora programları hakkında detaylı bir almak isteyen adaylar www.neu.edu.tr web sayfasından veya 223 64 64 (dahili 211-225-377) no’lu telefondan detaylı bilgi alabilecek.
Editör: TE Bilisim