Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Eczacılık Fakültesi, 2012 – 2013 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni yapıldı.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Büyük Kütüphane Salon 4’te gerçekleştirilen törene, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak,Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Adem Aköl, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu ve Prof. Dr. Şenol Bektaş, Eczacılar Birliği Başkanı Fatma Azgın, Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekanı Prof.Dr. Rümeysa Demirdamar, Fakülte Dekanları, Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar törende yaptığı açılış konuşmasında, Eczacılık Fakültesi’nin Amerikan Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu’na yapılan başvurunun kabul edildiğini ve akreditasyon sürecinin başlatıldığını belirtti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş da törende yaptığı konuşmada, mezunlara olan güveninin tam olduğunu da belirtti.

YÖDAK başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak da konuşmasında, profesörlerin araştırma yaptığına ve dolayısıyla bu profesörlerin öğrettiklerinin güncel olduğuna dikkat çekti.

Mezunların mutluluğunu onlarla paylaştığını söyleyen Bıçak, mezunlardan Yakın Doğu Üniversitesi’nden bağlarını koparmamalarını istedi.

Tören diplomaların dağıtılması ardından Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar eşliğinde Eczacılık yemini edilip, kep atışı ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim