Dikey Geçiş ile 4 yıllık programlara ve yatay geçişle eşdeğer programlara kayıtlar devam etmektedir.

KKTC uyruklu öğrenciler kontenjanlar dahilinde ilgi duydukları bölümlere yarı burslu olarak kayıtlarını yapabileceklerdir. Başvurular, yıllık programlar dışındaki tüm programlara yapılabilecektir.

Meslek Lisesi mezunu KKTC uyruklu öğrenciler, mevcut bölümlere ek olarak yeni açılan 2 yıllık Yaşlı Bakım, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik, Odyoloji Teknikerliği, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama ile Anastezi Programları’na doğrudan kayıt yapabilirler.

Ayrıca KKTC uyruklu öğrenciler mevcut bölümlere ek olarak yeni açılan 4 yıllık lisans programları olan, Müzik Öğretmenliği, Resim İş Öğretmenliği, Üstün Zekalılar Öğretmenliği, Yetişkin Eğitimi Öğretmenliği ve Zihin Engelliler Öğretmenliği Programları’na da kayıt yapabilirler.

Adaylar, aşağıda belirtilen dönemlik programları barındıran Fakültelere ve Yüksekokullara da kayıt yaptırabileceklerdir.

Bunlar;

Atatürk Eğitim, Denizcilik, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar ve Tasarım, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi www.neu.edu.tr adresinden veya Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan alınabilir.
Editör: TE Bilisim