Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Zehra Altınay Gazi ve Doç. Dr. Fahriye Altınay Aksal, Atina’da düzenlenen, Global Üniversitelerde Uzaktan Eğitim Kuruluşu’nun (GUIDE) konferans ve toplantılarına katıldı.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Doç. Dr. Zehra Altınay Gazi ve Doç. Dr. Fahriye Altınay Aksal, katıldıkları toplantılarda, uzaktan eğitim uygulamalarıyla ilgili vererek, “Yüksek Öğretimde Uzaktan Eğitimin Kalite Stratejisi olarak Değerlendirilmesi” adlı bildiri sundu.

Uzaktan eğitim merkezlerinin kurumsallaştırılması, kalite için hem yönetim hem de pedagojik altyapının zenginleştirilmesinin gerekliliğini vurgulayan Doç. Dr. Zehra Altınay Gazi ve Doç. Dr. Fahriye Altınay Aksal, sundukları model önerisinin, gelişmekte olan ülkelerde uzaktan eğitimin gelişmesine katkı sağlayabileceği inancını dile getirdi.

Global Üniversitelerde Uzaktan Eğitim Kuruluşu (GUIDE) ve E-learning Association başkanlarıyla  da görüşen Doç. Dr. Zehra Altınay Gazi ve Doç. Dr. Fahriye Altınay Aksal, Hırvatistan, İtalya, Amerika ve Rusya ile işbirliği girişiminde bulundular. İki öğretim üyesi, GUIDE kuruluşunun öngördüğü uzaktan eğitimde kalite , akreditasyonda gözlem ve denetim kurul üyeliği için girişimlerde de bulundu.

Editör: TE Bilisim