Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi UBP-HP Hükümeti seçim yatırımı olarak münhalsiz ve/veya adrese teslim sınav metodları ile istihdam yaptıkları gözlenmektedir.

Hükümetin ortağı HP’nin de geçmişte yaptığı bütün açıklamalar ve ileri sürdüğü ilkelere ters düşen bu uygulamalara ortak olması, onların da sistemin bir parçası olduğunu göstermektedir.

Dün Olağanüstü Kongremizde Sayın Genel Başkanımızın da belirttiği gibi; bu seçim istihdamları, adaylara hiçbir şey kazandırmaz. Rahmetli İrsen Küçük yapılan istihdamlara rağmen sandıktan çıkamamıştı. Hükümeti bu faydasız seçim yatırımından vazgeçmeye çağırıyoruz.

Öte yandan Yeniden Doğuş Partisi dün gerçekleştirdiği Olağanüstü Kurultayda ortaya koyduğu performansla Cumhurbaşkanlığı makamını direk veya endirek belirleyecek parti dolduğunu ortaya koymuştur. YDP’nin bu performansı dostları sevindirmiş, rakiplerimizi ve bize düşmanlık besleyen kesimleri ise üzmüştür.

Şimdiye kadar KKTC tarihinde Ağustos ayında bir Kurultay yapmaya cesaret edememişti. YDP seçimsiz olarak organize ettiği bu kurultay ile salonu hınca hınç doldurarak gücünü bir kez daha göstermiş, Pandemi sonrası düşen seçim motivasyonunu tekrar yakalamıştır.

YDP bu hafta içinde Genel Sekreter ve MYK seçimini tamamlayacak ve sonra sahaya inecektir.

Kurultayımızda davetimize iştirak eden Sayın Başbakana, DP Genel Başkanına ve bizleri yalnız bırakmayan fedakar partililerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla

Turan Büyükyılmaz

Genel Sekreter

Editör: TE Bilisim