İskele bölgesin ilçe kongre çalışmaları kapsamında Ötüken ve Mehmetçik köylerinde halkla konuşan Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz son dönemde CTP yayın organı da olarak bilinen bir gazetede Türkiye'ye yönelik ağır yazıların ağırlık kazandığını gözlemlediklerini belirterek, "Türkiye'ye işgalci diyen ve "Para vereceksin yoksa herkes kendi yoluna" diye yazılan yazıların onay mercisi CTP liderliği midir?" diye sordu. "Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini bu süreçte hep birlikte olmamız gerekirken, ilk Türkiye'yi sırtından vurma durumlarını konuşanları, bu yönde hareket edenleri görüyoruz" diye devam eden Büyükyılmaz şunları söyledi; "Cumhuriyetçi Türk Partisi, Halkın Partisi, Demokrat Parti ve Toplumcu Demokrasi Partisi Başkanları sürekli açıklama yapıyor, Türkiye'den ekonomik katkı yapılması gerektiğini vurguluyorlar. Bu doğaldır. Türkiye bizlere her zaman da yardım eder. Ancak son dönemde 'Türkiye zora düştü' anlayışı ile buradan meydan okumlara şahit oluyoruz. CTP'ye yakınlığı ile bilinen kalemşörlerin Türkiye'ye işgalci demesi, Türkiye'ye kendi yoluna git gibi tehditler savurması nasıl açıklanacaktır? CTP lideri de olan Başbakan Tufan Erhürman'ın da bu yazılara onayı var mıdır? CTP ve iktidar şurakası Türkiye'ye meydan okuyarak mı maddi katkı isteme yolunu seçmektedir? CTP, HP, DP ve TDP yönetimleri Türkiye'yi işgalci mi görmektedir? Bu ihanet dolu yazıların yazıldığı CTP yayın organına bir ses dahi çıkarmak hiçbirinin aklına gelmiyor mu, yoksa sizde mi aynı düşünceleri paylaşıyorsunuz? dedi. "Kimse kusura bakmasın, 'biz ne yapalım' anlayışı işlevsiz Hükümet olmak için asla bir gerekçe olamaz. Siz eğer Türkiye'ye meydan okuyanlara dahi söz geçiremeyecek bir durumdaysanız, bırakın gidin o koltuklardan. Bu aciz tavırlarla mı ülke yönetiyorsunuz? Kimse kimseyi kandırmasın, nerede nasıl konuştuğunuzu ne işler çevirdiğinizi halk da bizler de biliyoruz." diyerek sözlerine devam eden Büyükyılmaz soruları da cevaplandırdı.

'CTP KARAR VERMEK ZORUNDA'

CTP yönetiminin artık ne yapmak istediğine karar vermesi gerektiğine işaret eden Büyükyılmaz, "Döviz başını aldı gidiyor. Tek dertleri Garantiler ve Asker. Bu nasıl anlayıştır. Asım Akansoy çıkıyor garantiler kalkmalı diyor. Tufan Erhürman, Kudret Özersay ve Serdar Denktaş suspus kesiliyor. Türkiye'ye işgalci deniyor, kimse ses etmiyor. Türkiye'ye "para vereceksin yoksa herkes kendi yoluna" yaklaşımı ile meydan okunuyor kimse konuşmuyor. Bu göstermektedir ki, CTPHP,DP ve TDP iktidarı Türkiye'yi hedef göstererek kendilerine siyasi bir rant kazandırma yolunu seçmiştir. Bunu da 4 parti lideri üstlenmiştir" dedi.

'TÜRKİYE Mİ SİZE DÖVİZ KULLANIN DEDİ'

"Türkiye mi döviz ile alışveriş yapın, döviz kullanın dedi size" diye soran Büyükyılmaz "Bu ülkeyi yönetenlere soruyorum; Türkiye mi zorladı sizi döviz kullanın diye. Türkiye size yüzlerce kez, 2 dövizden vazgeçin, ekonominizi düzeltin demedi mi? Türkiye sizlere yıllarca, yardımlarınız TL, halkı düşünün demedi mi? Siz daha kira konusunda bile adım atamayacak kadar aciz bir hükümetseniz, suçlusu Türkiye mi? Hangi hakla ve haddsizlikle Türkiye'ye saldırtıyorsunuz? Saldırtıyorsunuz diyorum. Siz yöneticilerin sesi olarak ortalıkta gezenlere, her şartta yanımızda olan Anavatan Türkiye'ye karşı yapılan saldırılara sesiniz dahi çıkmıyor? Hatta perde gerisinde destek oluyorsunuz bu tiplere" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim