Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), erken seçim şartı ile kurulacak her türlü hükümet modeline destek verme yönünde karar üretti. 

YDP’den yapılan açıklamaya göre, dün toplanan MYK’da “muhtemel hükümet senaryoları” değerlendirildi. Uzun süren değerlendirme sonucunda YDP MYK’sı; erken seçim şartıyla kurulacak her türlü hükümet modeline destek verme yönünde kararı aldı.

YDP MYK’nın, muhtemel gelişmelere göre yeniden toplanıp durumu değerlendireceği belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan YDP Genel Sekreter Turan Büyükyılmaz, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın partilerle görüşmesinin ardından yeni hükümeti kurma görevini derhal UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’a vermesi gerektiği görüşünü ifade etti.

Büyükyılmaz,  erken seçim içermeyen hiçbir hükümet modeline sıcak bakmadıklarını kaydetti.

YDP MYK’SINDA İLÇE BAŞKANLARI DA TARTIŞILDI

Öte yandan Yeniden Doğuş Partisi MYK’sı “üye kotasına ulaşamayan ilçe başkanlarının görevlerinden alınıp alınmaması” konusunu da değerlendirdi.

MYK’ya mevcut üye sayısı hakkında bilgi veren Genel Sekreter Turan Büyükyılmaz, “ilçe başkanlarının olağanüstü bir gayret gösterip üye sayısını 6 bin 350’ye çıkardığını ama Siyasi Partiler Yasası’nın azizliği sebebi ile bu üyelerin yaklaşık 800’ünün YSK tarafından onaylanmadığını” söyledi.

Büyükyılmaz, yasanın anti demokratik olduğunu iddia etti.

İlçe Başkanlarının üstün gayretlerine rağmen belirlenen 7 bin 500 üyelik kotaya henüz ulaşılamadığını ama hedefe çok az bir sayı kaldığını söyleyen Büyükyılmaz, “Genel Sekreter olarak MYK’ya ilçe başkanlarımıza yeni bir süre vermeyi ve bu kotayı doldurabilmeleri için onlara bir fırsat vermeyi öneriyorum” dedi.

YDP’nin üye sayısı bakımından şu anda bile ikinci parti olduğunu savunan Büyükyılmaz, “Eminim ki arkadaşlarımız çok kısa bir sürede 7 bin 500 üye sayısı rakamına ulaşacaklar. O zaman yeni bir kota belirleyip üye sayısını 10 bini aşmayı ve üye sayısı bakımından KKTC’nin en büyük partisi olma hedefini kendimize belirleyeceğiz” diye konuştu.

MYK yaptığı değerlendirme sonucu Genel Sekreterin İlçe Başkanları ile bir toplantı yapmasını ve konu ile ilgili bir rapor hazırlayıp tekrar MYK’ya sunması yönünde karar üretti.

Editör: TE Bilisim