YDP Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz yardım paketlerinin dağıtımında UBP'nin partizanlık yaptığını iddia etti.

Büyükyılmaz'ın açıklaması şöyle:

"Dün gece Lefkoşa’da polis ekiplerinin karşılaştığı manzara, UBP’nin kıyamet kopsa dahi partizanlık yapmaktan vazgeçmeyeceğinin en bariz göstergesi olmuştur.

Gece 1.20 civarında Lefkoşa’da Mersedes marka bir jeep aracı durduran polis devriyesi, sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği için araç sürücüsünü durdurmuştur. İlgili şahıs ise kendisini UBP Gençlik Kolları üyesi olarak tanıtmış ve bizzat Başbakanın talimatı üzerine kendisine verilen adreslere yardım malzemesi götürmek için yolda olduğunu belirtmiştir. Aracı arayan polis ekibi, araçta Kızılaya ait yardım paketleri olduğunu tespit etmiştir. İlgili şahsın izin belgesini inceleyen polis ekibi, izin kağıdındaki saatle, o andaki saatin çok farklı olduğunu tespit etmiş ve sürücüyü sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesi ile tutuklamak istemiştir. İlgili şahsın bir merkezi araması sonucu polis ekiplerini arayan Başbakanlıkta ki bir üst düzey yetkili, sürücünün Başbakanın özel izni ile yardım dağıttığını söyleyerek tüm sorumluluğun kendilerinde olduğunu belirtmiş ve gencin serbest bırakılmasını talep etmişti. Bunun üzerine şahıs serbest bırakılmıştır.

Bu vahim durum UBP zihniyetinin göstergesidir. Bir televizyon kanalının da desteği ile halktan toplanan bu yardımlar, UBP nin propaganda aracına dönüşmüş ve gece yarısı bile kurallar çiğnenerek belirli kişilere bu yardımlar dağıtılmaya çalışılmıştır.

Dün gece itibari ile bundan önce sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği için tutuklanan ve ceza kesilen kişilerinde bu cezalarının bir anlamı kalmamıştır. O cezaların hepsi silinmeli veya bu cezalar bizzat Başbakan tarafından ödenmelidir.

UBP yi böyle bir günde bile partizanlık yaptığı için şiddetle protesto ediyoruz..."

Editör: TE Bilisim