YDP Heyeti Maraş’ta bildiri dağıttı ve İlçe Merkezinde İlçe Yönetim Kurulu üyeleri  ile sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Sohbet toplantısında Maraş’ın yaşadığı sıkıntıları dile getiren Genel Başkan Erhan Arıklı; “Maraş bu ülkenin en mümbit bölgesidir. Susuzluktan bu bölgede tarım iflas etti. Bu bölgeyi suya kavuşturmak bize nasip olacak inşallah” dedi.

Arıklı sözlerine şöyle devam etti; Maraş’ta 10.000 civarında insan yaşamasına rağmen tek bir banka şubesi hatta ATM bile yok. İşsizlik hat safhada. Bet ofisleri köşe başlarını sarmış. Uyuşturucu yaşı 12 ye düşmüş. Devlet burayı gözden çıkarmış. YDP Maraş için özel bir kalkınma planı hazırlıyor. Bu planı en kısa zamanda bölge insanı ile paylaşacağız”

Arıklı ülkede çifte standartın artık tahammül edilemez bir boyuta ulaştığını, suçlulara doğum yerlerine göre muamele yapıldığını,  “Senin suçlun kötü, benim suçlum iyi” zihniyetinin ötekileştirmeyi ve ayrımcılığı artırdığını söyledi. Arıklı şunları söyledi; “Geçtiğimiz gün Lefkoşa Surlariçi bölgesinde 3 gencimize menfur bir saldırı oldu. Emniyet kuvvetlerimiz 3 saldırganı yakaladı. Diğerleri de birkaç gün içinde yakalanıp bu holiganları adalete teslim edecektir. Bu olayda enteresan bir gelişme oldu. Türkiye Büyükelçiliği ilk defa adli bir olay karşısında bildiri yayınlayarak olayı kınadı. Bu çok güzel bir hassasiyet.  Elçiliğimizden benzer konularda da duyarlılık bekliyoruz. Mesela aynı bölgede daha birkaç hafta önce AB Gönüllü  Eğitim Merkezinde birkaç çocuğumuza tecavüz edildi. Mütecaviz kişi ülkeden kaçtı veya kaçmasına göz yumuldu. Gönül isterdi ki Büyükelçiliğimiz son olayda olduğu gibi bu olayda da aynı hassasiyeti  göstersin ve  konuyu takip etsin. Aksi takdirde kurbanların doğum yerlerine göre tavır takınılmış gibi bir durum ortaya çıkar”

Editör: TE Bilisim