YDP Genel Sekreteri Enver Öztürk YDP nin YSK ya kayıtlı ve kayıt bekleyen üye sayısının toplam 10.000'i geçtiğini söyleyerek bu üye sayısı ile tek Merkezde Kurultay yapmanın zorluklarına değindi ve uygun bir zaman da UBP gibi kendilerinin de bir Tüzük Kurultayı yapacaklarını belirtti.

"Üyeler oy kullanmak için Lefkoşa’ya gelip saatlerce beklemeyi göze alamıyorlar. Bu yüzden son Kurultayda 8620 üyemizin ancak 4200 tanesi Kurultaya katıldı. Onların da oy sayımı 4 gün sürdü. Bu doğru bir yol değil" dedi.

Öztürk sözlerine şöyle devam etti; "Tek merkezde Kurultay yapmak üye sayısı az olan küçük partiler için kolay olabilir. Ama YDP gibi üye sayısı 10.000'i aşan partiler için çok zor. Geçen Kurultayda YSK ya '6 İlçede sandık koyabilir miyiz?' diye sormak istedik. Ama adaylardan birisi itiraz edince sormaya gerek duymadık. Pandemi dolayısı ile üyeleri salona almadık. Binlerce insan saatlerce yağmur altında bekledi. Birçoğu oy kullanmadan geri döndü. Oysa 6 İlçeye sandık koysaydık hem katılımcı demokrasinin gereğini yerine getirip daha fazla kişinin oy kullanmasını sağlayacaktık, hem de günlerce süren bir oy sayım ilkelliğini yaşamayacaktık. Biz bu zorluğu şimdiden Tüzük değişikliği ile ortadan kaldıracağız"

Editör: Haber Merkezi