Geçtiğimiz hafta meydana gelen “Özel Jet ve Karantina Krizi” dolayısı ile Hükümet içinde baş gösteren kriz, bir Bakanının görevden alınması ile daha da büyümüştür.

Ortağının şantajına boyun eğen Başbakan Ersin Tatar, Turizm Bakanı Ünal Üsteli feda ederek koltuğunu korumaya çalışmıştır. Daha önce de koltuk için partisinin bir önceki Genel Başkanını feda eden Tatar’ın artık nerede duracağı ve sırada daha kimlerin kurban edileceği belli değildir.

Oysa işlenen suçun tek sorumlusu Turizm Bakanı değildir. Genelde başta Başbakan olmak üzere karara onay veren Bakanlar Kurulunun tamamı suçludur. Özelde ise Turizm Bakanı, Ulaştırma Bakanı, Sağlık Bakanı, İçişleri Bakanı suçludurlar.

Hükümetin küçük ortağı kendi Bakanlarının sorumluluklarını yok sayarak, UBP’den Bakan kellesi istemiş, koltuk sevdalısı Başbakan Ersin Tatar ise koltuğu muhafaza sevdası ile en yakın arkadaşlarından birini daha feda etmiştir.

UBP ve HP bilmelidir ki, işlenen suç yalnızca Ünal Üstelin feda edilmesi ile ortadan kaldırılabilecek bir suç değildir. Ersin Tatar ya istifa etmeli veya polis soruşturmasında ihmali görülen bütün Bakanları görevden almalıdır.

Editör: TE Bilisim