CTP-BG Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat yaz burslarının kaldırılmak istenmesine tepki gösterdi. 
Yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:

"CTP Gençlik Örgütü olarak, Burs Değişiklik Tüzüğü ile ilgili dün mecliste yapılan tartışmaları ilgiyle takip ettik. Konunun muhalefetin ilgisini bu kadar geç çekmesini ilgi çekici ve manidar bulmamız bir yana, popülizmin ne demek olduğunu da siyasetle uğraşan genç insanlar olarak  - hem UBP,  hem de TDP’den örneklerle- bir kez daha yaşayarak görmüş olduk.

UBP’yi çok iyi biliyoruz, peki aslında sadece mecliste değil, meclis dışı sol parti ve yapılarda da yoğunlukla hissedilmeye başlayan ve tamamıyla sloganlara sarılmaya başlayan “sol” muhalefete ne demeli?  Ülkedeki bütünlüklü dönüşüm çabalarıyla ilgilenmeyen,  Anayasa değişiklikleriyle ilgili gerici muhalefete karşı kararsız, tutuk tavırlar geliştiren, işçi sınıfını en yakından ilgilendiren Çalışma Mevzuatı ile ilgili çalışmalara dair olumlu ya da olumsuz tek bir söz etmeyen, ülkedeki sistemden kaynaklanan sorunlara yapıcı çözümler üretemeyen bir “sol” siyaset anlayışı nereye varır bilinmez. Ama yaz burslarıyla ilgili Bakanlar Kurulu’ndan yaklaşık 2-3 ay önce geçirilen Burs Tüzüğü Değişikliği’nin, öğrencilerin ilk andan beri süren mücadelesinin bir meyvesi olarak değil,  siyasi şov malzemesi olarak meclisin gündemine gelmiş olması, maalesef sol muhalefetin pek parlak noktada olmadığını bizlere göstermektedir.

 CTP Gençlik Örgütü olarak kurulduğumuz ilk günden beri gençlerin siyaset kurumunun öznesi olması yönünde mücadele vermekteyiz. Mensubu bulunduğumuz partinin muhalefet veya iktidar olması bizim için belirleyici etken değildir. Muhalefet veya iktidar olmak bizler için yalnızca mücadele hattımızı belirlemek anlamında önemlidir.

Açıklıkla belirtmek isteriz ki, CTP Gençlik Örgütü yaz burslarının kaldırılmasına kesinlikle karşıdır. Geçmişten bugüne öğrenci haklarıyla ilgili en büyük mücadeleleri veren örgütümüzün dün kara dediğine bugün ak demesi düşünülemez. Bu konudaki görüşlerini parti içerisinde değişiklikler gündeme geldiği andan itibaren savunan Gençlik Örgütü,  parti içerisindeki etkinliğini kullanma çabalarına girişmiştir. Bunu yaparken partiyi kamuoyu önünde eleştirme kolaycılığını değil, bütçedeki sıkıntıların da bilinciyle alternatif ortaya koyma, burs sistemiyle ilgili çalışmalarını partiyle paylaşma ve tartışmayı gerçekten sonuç alıcı noktaya çekme yolunu tercih etmiştir. İşte siyasetin öznesi olmak bu demektir.

Sayın Başbakan’ın meclisteki tartışmalardan sonra yapmış olduğu açıklama, çabalarımızın sonucunu almaya ne kadar yakın olduğumuzun en büyük göstergesidir. Bu vesileyle solcu, demokrat, ilerici genç arkadaşlarımıza, siyasetin öznesi olmak, değişimin parçası olmak için CTP Gençlik Örgütü saflarına katılma çağrısı yapar, öğrenci arkadaşlarımıza da mücadelelerinin CTP içerisinde tarafımızca yürütüldüğünü bir kez daha hatırlatmak isteriz."

Ongun Talat

CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı

30.05.2014

Editör: TE Bilisim