Başkent Lefkoşa’nın tarihi ve turistik bölgesi Surlariçi’nin en canlı bölgesi konumundaki Asmaaltı ve Arasta’da bulunan Asmaaltı Sokak ve Arasta Sokak’ın yayalaştırması ile ilgili çalışmaların başlamasına kısa bir süre kala, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu bölge esnafları ile görüşmeyi sürdürüyor.

   Fellahoğlu bu kapsamda hem projeyi destekleyen Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) yöneticileri ile hem de projeye karşı çıkan esnaf grubu ile bir araya geldi.

 

Bölgedeki 48 işyeri sahibi projeye imzalı destek verdi

   Hürrem Tulga başkanlığındaki KTEZO heyeti ile gerçekleştirilen görüşmede Fellahoğlu’na bölgedeki 48 işyeri sahibinin projeye destek imzası takdim edildi.

   Görüşmede bir konuşma yapan Hürrem Tulga, geçmiş yönetim döneminde projenin başlamasının ardından durmasına değinerek, birinci derecede turizm bölgesi olan Asmaaltı ve Arasta’nın yayalaştırmasını desteklediklerini, hatta bunun yanında İplik Pazarı’nda da aynı uygulamayı beklediklerini aktardı.

   Lokmacı’dan geçiş yapan turistlerin yüz metre ilerledikten sonra araba yığını ile karşılaştığını belirten Tulga, bu yüzden çok fazla kalmadan bölgeden ayrıldıkları, yaşanan düzensizlikle birlikte bu durumun utanç verici olduğu tespitini de başkan Fellahoğlu ile paylaştı.

 

Fellahoğlu: KTEZO’nun açık desteğinden memnuniyet duydum

   Ziyarette konuşan Fellahoğlu ise KTEZO’nun kendilerine açık destek vermesinden büyük memnuniyet duyduğunu aktararak, “Kaçak inşaatlar üzerine gidiyoruz ilgili sivil toplum örgütlerinden destek görmüyoruz. Kaçak, kayıt dışı sağlık dışı şekilde ve imara uygun olmayan büfelerin üzerine gidiyoruz ilgili yerlerden destek görmüyoruz” dedi.

   Fellahoğlu destek görmeseler de doğruları yapmaya ve oluşan bu statükoyu yıkacaklarına değinerek “yasalara uygun çağdaş modern Avrupai bir şehir yaratacağız.” ifadelerine yer vererek KTEZO’nun verdiği desteğin kendileri için çok büyük bir anlam ifade ettiğini vurguladı.

 

Projeye karşı çıkan esnaf grubu ile de görüşüldü

  LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu bunun yanında projeye karşı çıkan bir grup esnaf ile de bir araya geldi. Görüşmede karşı duruş sergileyen esnafın proje ile ilgili kaygılarını dinleyen ve düşünecelerini öğrenen Fellahoğlu, daha sonra projenin bölgeye kazandıracaklarından ve dünyadaki benzer örneklerinden bahsetti.

   Başkan Fellahoğlu görüşme sonunda ilgili esnaf grubu ile Mağusa’daki yayalaştırılmış çarşıyı yerinde incelemek üzere randevulaştı.

 

Pazartesi günü bilgilendirme toplantısı yapılıyor

   LTB yönetimi yayalaştırma projesinin bölgeye faydalarının daha iyi anlaşılması düşüncesi ile 16 Eylül Pazartesi günü bu konuda bir bilgilendirme toplantısı düzenleme kararı aldı.

Suriçi’nde bulunan Eski Eserleri Dairesi karşısındaki Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı Toplantı Salonu’nda yapılacak toplantı saat 17.00’de başlayacak.

Editör: TE Bilisim