Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, GSM operatörleri; Telsim ve Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkililerini ayrı ayrı kabul ederek görüştü.Taçoy, bugün resmi operatör Telekomünikasyon Dairesi yetkilileriyle de bir araya geldi.

Saat 15:00’te gerçekleşen ilk kabulde Bakan Taçoy, Telekomünikasyon Dairesi Müdürü Remzi Evran, şube amiri ve mühendisleri, 15:30’da Telsim Genel Müdürü Rasim Karas ile Yardımcısı Fevzi Tanpınar ve ardından 16:00’da Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ile Yardımcısı Ayhan Barış’ı kabul etti.

TAÇOY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy kabullerde yaptığı konuşmada, bakanlık görevine geldikten sonra GSM operatörleriyle ilk kez bugün biraraya gelme imkanı bulabildiğini belirterek, kendi talebi neticesinde gerçekleşen görüşme için Telekomünikasyon Dairesi Müdürü Remzi Evran, Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ve beraberindeki yetkililere teşekkür etti.

Bakanlığın ülkede iletişim ağını sağlayan 1’i resmi operatör, 2’si özel GSM operatörüyle olan işbirliğinin önemine vurgu yapan Bakan Taçoy, GSM operatörlerinin yapmakta oldukları yatırımlarla ülke ekonomisi ile insanına önemli hizmetler vermekte olduklarını kaydetti.

GSM şirketlerinin yaptığı yatırımlarla ekonomiye sağladığı katma değerin daha da artmasını arzuladıklarını ifade eden Bakan Taçoy, bunun gerçekleşebilmesi için karşılıklı temas ve işbirliğinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Tüm GSM operatörlerine ayırım gözetmeksizin eşit davrandıklarını da belirten Bakan Taçoy, onlardan yapacakları yatırımlarda ülkeye en son teknolojik gelişmeleri getirmelerini beklediklerini kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, bakanlığın, GSM operatörlerinin yapacakları yatırımlarda üzerine düşen görevi de yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Telsim Genel Müdürü Rasim Karas ile Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da yaptıkları konuşmalarda, GSM operatörleri olarak yatırım ile hizmetlere devam edeceklerini söyledi. 
Editör: TE Bilisim