Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (BAY-SEN) Başkanı Salih Sakallı ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

SAKALLI: “MUHALEFETTE VERİLEN SÖZLERİN HÜKÜMETTE YERİNE GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”


Kabulde konuşan Sendika Başkanı Sakallı, Başbakan Yorgancıoğlu’na görevinde başarılar dileyerek, şikayet ve beklentilerini iletti.

Yorgancıoğlu’nun muhalefette olduğu dönemde kendilerine destek verdiğini anlatan Sakallı, “Muhalefette verilen sözlerin hükümette yerine getirilmesini istiyoruz” dedi.

Sadece BRT Yasası’nın geçmesini değil, BRT’nin ayakları üzerinde duran, çağdaş bir kurum haline gelmesini istediklerini dile getiren Sakallı, bu süreçte hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

BRT’de 1993 yılından beridir kadrolama yapılmadığına, tayin ve terfilerin 20 yıldır açılmadığına işaret eden Sakallı, kısa süre sonra yönetici hizmetleri sınıfının boşalacağını ekledi.

Sakallı, BRT’nin ek mesailer konusunda yaşanan sıkıntılara da değinerek, ek mesailerin en son BRT’ye ödendiğini anlattı.

YORGANCIOĞLU: “ESAS OLAN TÜM ÇALIŞMALARIN YASAL ZEMİNE OTURTULMASI VE YASALAR KARŞISINDA HERKESİN EŞİT OLMASIDIR”


Sakallı’ya ziyareti için teşekkür eden Yorgancıoğlu, sorunların farkında olduğunu ve çözülmesi için çalışacağına dair verdiği sözün arkasında olduğunu ifade etti.

Öte yandan sorunların çözülmesi için zamana ihtiyacı olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, normal bir hükümet süreci başlamadığını, önceki hükümet döneminde ortaya çıkan kaos ortamını ortadan kaldırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Ülkede birçok kesimin sorunları olduğunu anlatan Yorgancıoğlu, bir yandan ülkede demokrasiyi kurumsallaştırmaya diğer yandan da diğer sorunları çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

Yorgancıoğlu, işbirliği ile sorunların daha kolay çözüleceğini söyleyerek, yasanın değişmesiyle ilgili anlayışlarının devam ettiğini, yasa tasarının tekrar meclise gelmesi için görev vereceğini aktardı.

“Esas olan tüm çalışmaların yasal zemine oturtulması ve yasalar karşısında herkesin eşit olmasıdır” diyen Yorgancıoğlu, sadece BRT için değil ülkenin her kesimi için bunu gözeteceklerini dile getirdi.

 
Editör: TE Bilisim