Regaip Kandili nedeniyle yazılı açıklama yapan Din İşleri Başkanı Talip Atalay, kendisine rağbet edilen şey anlamına gelen Regaip Kandili’nin ve üç ayların feyiz ve bereketinden yararlanmak için öncelikle yapılması gereken şeyin kişinin kendini hesaba çekmesi olduğunu ifade etti.
Atalay açıklamasında, “Regaip, Miraç, Beraat Kandili ve Kadir Gecesi’yle bezenmiş bu gün ve geceleri; oruçla, namazla, sadaka ve zekâtlarla süslemeye gayret edelim. Bol bol tövbe edelim, kaza namazları kılalım, Kur’an-ı Kerim okuyalım veya dinleyelim. Kendimiz, ailemiz, milletimiz, tüm din kardeşlerimiz ve insanlık için hayır ve güzellikler içeren dualar edelim. Fakirleri, yetimleri ve kimsesizleri gözetelim. Anne-baba ve büyüklerimizin gönüllerini alarak, bizler için hayır dua etmelerine vesile olalım” ifadelerini kullandı.

Üç ayların ve Regaip Kandili’nin dostluk ve kardeşlik duygularının pekişmesine, ülkenin ve İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını dileyen Atalay, Regaip Kandili nedeniyle yarın akşam 20.10’dan itibaren Hz. Ebubekir Camii’nde program uygulanacağını ve söz konusu programın BRT2’den canlı olarak yayınlanacağını bildirdi. 
Editör: TE Bilisim