Yarın gece Miraç Kandili. Hz. Muhammed’in miraca yükselişinin gerçekleştiği gece İslam dünyasında Miraç Kandili olarak anılıyor.

Miraç Kandili dolayısıyla Hz. Ebubekir Camisi’nde yarın gece saat 20.30’da etkinlik icra edilecek. Miraç Kandili Programı BRT2’de naklen yayınlanacak.

KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Miraç Kandili nedeniyle yayınladığı mesajda, 25 Mayıs Pazar gününü Pazartesine bağlayan gece, üç ayların içerinde yer alan ve manevi bir yükselişin ifadesi olan, fazilet ve bereket yüklü Miraç Kandili olduğunu belirtti.

Atalay tarafından yapılan yazılı açıklamada, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in miraca yükselişinin gerçekleştiği gece İslam dünyasında ve kültürümüzde “Miraç kandili” adıyla anıldığı kaydedildi.

“Miraç, Peygamber Efendimize, Yüce Allah tarafından, Mekke’den Kudüs’e (Mescid¬i Aksa’ ya), oradan da semaya yaptırılan ilahi sır ve hikmetlerle dolu bir yolculuğu ifade eder” diyen Atalay, yarın akşam idrak edilecek bu gecede ahlak ve fazilet ilkelerinin hayata geçtiğini, insanlığın bu prensipler sayesinde karanlık, vahşi bir hayat tarzından, aydınlık, medeni bir hayata taşındığını ifade etti.

Atalay’ın açıklaması şöyle:

“Günümüz dünyasında insanlık, bu prensiplerden uzaklaşmanın evrensel huzursuzluğu nasıl beslediğini, insanlığı nasıl bir noktaya sürüklediğini, doğurduğu yıkıcı sonuçların büyüklüğünü asırlardır yaşanan olaylarla, ödenen ağır bedellerle tecrübe etmeye devam etmektedir.

Manevi duygularımızı canlandıran bu gecede inananlar olarak, iç dünyamıza doğru bir yolculuk yaparak kendimizi sorgulamalı, iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi gözden geçirmeli, bundan önceki hata ve günahlarımız için Allah’tan bol bol af dilemeli, bu geceleri fırsat bilerek geleceğimizi Allah’ın rızası doğrultusunda yeniden planlamalı ve rızasına uygun yaşatması için Rabbimizden yardım istemeliyiz. İçtenlikle yapılan duaların bize ‘şah damarımızdan daha yakın olan’ Yüce Yaratıcı’nın huzuruna kabulün en güzel yollarından biri olduğunun bilinciyle ülkemizde huzurun devamı, evrensel anlamda insanlığın kurtuluşu için dua edelim”.

Atalay, KKTC halkının Türk milletinin ve ve İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik etti ve “Bu bereketli gecede Yüce Allah’a açılan ellerin, yapılan yakarışların karşılık bulmasını, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi. 
Editör: TE Bilisim