İslam alemiyle birlikte Müslüman Kıbrıslı Türkler de yarın gece Mevlid Kandili’ni idrak edecek.

Müslümanların Peygamberi Hz. Muhammed’in doğumunun yıldönümünde kutlanan Mevlid Kandili nedeniyle perşembe günü KKTC’de resmi tatil...

Din İşleri Başkanlığı’nın Hz. Ebubekir Camii’nde yer alacak Mevlid Kandili programı yarın saat 18.00’de Bayrak Aile kanalından canlı yayımlanacak.

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Mevlid Kandili nedeniyle yayımladığı mesajda, Türk milletinin ve İslam aleminin kandilini kutladı; huzur diledi.

Atalay, Hz. Muhammed’in 571’de Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12.gecesi doğduğunu; 23 Ocak Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gecenin, peygamberin doğum günü olan Mevlid Kandili olduğunu kaydetti.

Hz. Muhammed’in doğduğu çağda insanlığın, insan onurunun insan eliyle yok edildiği, insanların hem fikren hem de bedenen köleleştirildiği, kız çocuklarından utanıldığı, kadınların bir eşya gibi alınıp satıldığı, bütün insani ve ahlaki değerlerin ayaklar altına alındığı bir dönemi yaşadığını anlatan Atalay, şöyle devam etti:

“İNSANLIK ONURUNU KURTARMA”

“İnsanlık, içerisinde bulunduğu bataklığı kanıksamış gibi davranıyor, mazlumlar makus talihlerinin değişmeyeceğine inanıyorlardı. 

Peygamberimizin doğumu; insanlık onurunu kurtarması, insanın fikren ve bedenen özgürleşmesi, güçlünün zayıfı ezmeyi hak görmesinin son bulması, kız çocuklarının ve kadınların maruz kaldıkları zulümlerden kurtulması, acı ve gözyaşlarının dinmesi; özetle, insanlığın kurtuluşu açısından çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç, insanlık için eşsiz bir lütuftur.”

“ÖRNEK ALINMALI”

Din İşleri Başkanı Atalay mesajında, Mevlid Kandili’nin Müslümanlar arasında asırlardır büyük bir coşkuyla idrak edildiği belirterek, Hz. Muhammed’in insanlığın kurtuluşu için yaptıklarının örnek alınması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini kaydetti.

Atalay ayrıca, halkın, milletin ve tüm Müslümanların Mevlid Kandili’ni de kutlayarak bütün insanlığa huzur diledi.

SURİYE’YE YARDIM KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Bu arada Din İşleri Başkanlığı, Suriye’ye yardım kampanyasının devam ettiğini belirterek, cep telefonlarında faturalı hatlardan Telsim için 5601 ve Kuzey Kıbrıs Turkcell için 5602’ye, her iki operatörden 4142’ye kısa mesajla 5 TL bağış yapılabileceğini hatırlattı.

Yardımlar ayrıca Kıbrıs Vakıflar Bankası’ndaki 11-300-2143 numaralı hesaba da yatırılabiliyor.

Editör: TE Bilisim