Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), yarın Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu, Gazimağusa, Girne Akçiçek ve Cengiz Topel Devlet Hastaneleri'nde 07.00-14.00 saatleri arasında grev yapacağını bildirdi.

Grev kapsamında 09.30'da Kamu-Sen binası önünden Meclis'e yürünecek ve burada basın açıklaması yapılacak.

Grev saatlerinde acil vakalar için hastanelerde yeterli sayıda ebe ve hemşire bulundurulacak.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş yaptığı açıklamada, "halkın sağlıklı yaşam hakkını hiçe sayarak, sağlıktan ve sağlık personelinden tasarruf yapanları protesto etmek için grev yapacaklarını" kaydetti.

Özkardaş, 7 yıl önce ön lisans hemşire okulunun kapatıldığını ve devlette kadrolu olarak çalışanlardan da lisans öğrenimlerini tamamlamalarının istendiğini belirterek. çalışanların büyük kısmının fedakarlık yaparak lisans öğrenimlerini tamamladıklarını ifade etti.

Özkardaş, IV. derece hemşire kadrolarında yaklaşık 280 boş ve kullanılmayacak kadroya karşılık devlette geçici olarak çalışan 54 ön lisans mezunu hemşire bulunduğunu, kullanılmayan boş kadroların 220'sinin III. Derece yüksek hemşire kadrosuna aktarılabileceğini belirtti.Özkardaş, "Bu 280 kullanılmayacak kadrosunun 220’si III.Derece yüksek hemşire kadrosuna aktarılabilirdi. Böylece açılan 40 kişilik yüksek hemşire sınavında başarılı olan ancak kadro yetersizliği nedeni ile kadrolarını alamayan 175 kişi de ilave 18 yeni kadro dışında devlete hiçbir ek külfet gelmeden hak ettikleri kadrolara geçebilirlerdi" dedi.

Özkardaş, ancak bunun yapılması yerine hazırda kullanılabilecek 29 yüksek hemşire kadro yetkisi de ön lisansa verilerek, 175 kişinin önünün tıkandığını, 54 geçici hemşirenin sınav sonrası kaos yaşamasına zemin hazırlandığını ve arkadan gelecek lisans mezunu hemşirelerin işlerinin zorlaştırıldığını ileri sürdü.

Hemşirelerin artık çağdaş ülkelerdeki gibi mesleklerinde branşlaşmak istediklerini söyleyen Özkardaş, azımsanmayacak kadar doktor vekilin bulunduğu Meclis'in hemşirelerin hakkını teslim etmek için gerekli hassasiyeti göstermesini diledi.
Editör: TE Bilisim