Girne Dağyolu’nda üç kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında yaralananların durumu iyiye gidiyor.

Kazada ağır şekilde yaralanan Türk Maarif Koleji öğrencisi Doğukan Hüryaşar’ın beynindeki kanama durdu. Senem Töre taburcu edildi, Abdullah Korkmaz’ın ise pazartesi günü taburcu edilmesi planlanıyor.

Diğer yaralıların da durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Kazada yaralananların sağlık durumları ile ilgili bilgi veren Sağlık Bakanlığı yaralıların durumlarının stabil olduğunu açıkladı.

İç organ yaralanması nedeniyle ameliyat edilen ve yoğun bakımda tutulan Türk Maarif Koleji öğrencisi Doğukan Hüryaşar’ın beyindeki kanama durdu. Durumu stabil olan Hüryaşam, ağrılı uyarılara da cevap vermeye başladı. Sağlık Bakanlığının açıklamasında bunun çok olumlu bir gelişme olduğu, hastanın durumunun iyiye gittiği kaydedildi.
Minibüs şoförünün eşi Ferah Mutluel’in ise Cerrahi servisindeki tedavisi sürüyor. Mutluel’in durumu iyiye gidiyor.
Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisi Havva Kaymakamtorunları da yoğun bakımda ancak bilinci açık ve komutlara kısmen yanıt veriyor. Sağlık Bakanlığı açıklamasında Kaymakamtorunları’nın durumunun iyiye gittiği kaydedildi. Kaymakamtorunları’nın vücutundaki kırıklar nedeni ile bugün ameliyat edilmesi planlanıyor.

20 Temmuz Fen Lisesi öğrencileri Sude Dermay ise belde tespit edilen kırıklar nedeniyle geçtiğimiz gün ameliyat edilmiştir. Ameliyatı başarılı geçen Dermay bugün ilk defa yürütüldü. Dermay’ın durumu iyiye doğru gidiyor.
Sedat Semavi Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Abdullah Korkmaz’ın Durumu iyiye doğru giderken, Korkmaz’ın Pazartesi günü taburcu edilmesi planlanıyor..Beyin Cerrahi Servisi’nde yatan Senem Töre ise taburcu edildi.
Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisi Kamil Meşeli ortopedi servisinde tedavi altında. Vücuttaki krıkları ile ilgili dün sabah ameliyat edilen Meşeli’nin ameliyatı başarılı geçti. Ortopedi servisinde kontrol ve tetkikleri devam eden Meşeli’nin durumu iyiye gidiyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada yoğun bakımda tedavi gören hastaların her zaman hayati risk taşıdığı kaydedildi.
Açıklamada hastalar ile ilgi doğru bilgi ve gelişmeleri sadece Sağlık Bakanlığı resmi sitesi www.saglikbakanligi.com, KKTC Sağlık Bakanlığı Facebook ve Twiter hesaplarından takip edebileceği vurgulandı.
Editör: TE Bilisim