KIBRIS MANŞET/ÖZEL

Cumhuriyet Meclisi’nin dünkü oturumunda konuyla ilgili tartışmalar yaşanırken KIBRIS MANŞET’e konuşan bir kaynak, söz konusu kişilerin bir özel otelde karantina altında tutulduklarını ama karantina şartlarının yerine getirilmediğini, kendilerini denetleyen kimsenin olmadığını söyledi.

Bu yüzden polisin hiç gecikmeden kumarhane kayıtlarının incelemesinin elzem olduğu, kayıtların izlenmesinden sonra saklanmak istenen bazı gerçeklerin gün yüzüne çıkacağını belirten kaynaklar her kim olursa olsun karantinasız gelişlerin kabul edilemeyeceğini vurguladılar.

Cumhuriyet Meclisinin dünkü oturumunda ise siyasiler görüşlerini şöyle belirttiler:

Başbakan Ersin Tatar, özel uçakla KKTC’ye gelen kişilerin karantina şartlarını suiistimal edip etmediği konusunda polisten araştırma talep ettiğini açıkladı.
Tatar, “Biz bu kararı iyi niyetle verdik. Kararın yatırımla alakası var. İş büyüdü. Şüpheler var. Benim de konuyu bilmeye hakkım var. Polis Genel Müdürü ile konuştum, konu istismara neden olduysa araştırılacak.” dedi.

Babakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, “Soru işaretleri benim açımdan ortadan kalkmadı. Bakanlar Kurulu’nda bize Lapta ile ilgili olduğu söylendi. Teminatı yenilemek üzere gelindiği söylenmedi. Müteahhitler Birliği ile bağlantısı olduğunu bugün öğrendim. Bu soruların ortadan kalkması için Lapta Belediye Başkanının açıklamasını bekliyorum” dedi.

Sayındırlık ve Ulaştırma Bakanı TolgaAtakan, gelecek kişilerin kim olduğuna yönelik bilgilerin Bakanlar Kurulu’nda değerlendirilerek, izin verildiğini söyledi.
 

Editör: TE Bilisim