Yangına acil müdahale için Orman Dairesi'ne verilen devlet arazisi bir vatandaş tarafından işgal edildi. Devletin bir yanı şimdi kendi arazisini vatandaşın elinden almak için çırpınırken bir bakan ise araziyi işgalci vatandaşa bırakmak için talimat veriyor.

Esentepe - Kaplıca bölgeleri arasında yapılaşmanın yoğun olarak artması ve Kuzey Sahil yolunun yapılması bölgedeki insan ve araç yoğunluğunu artırdı.

Gelişme üzerine Bakanlar Kurulu bölgede yaşanabilecek yangın felaketlerine karşı acil önlem niteliğinde bir karar aldı.

Bakanlar Kurulu, Tatlısu'da işgal edilen devlet arazisini, Küçükerenköy'de  hazır halde bulunan  yangına hazır kuvvet ekibinin bölgede daha hızlı ve verimli çalışabilmesi için Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına bağlı Orman Dairesi'nin kullanımına verdi.

Araziye yangın merkezi yapılması planlanıyor.

Orman Dairesi, elinde Bakanlar kurulu kararı ile devlet arazisi üzerindeki metruk yapının sahibi Hüsne Bebek'e tahliye kararını iletti ancak nafile...

Hüsne Bebek, tahliye bildirimini imzalamadı bile...

Söz konusu arazi Orman Dairesi için kritik bir öneme sahip. Orman yangınlarına zamanında müdahale için bölgeye yapılacak 'yangın merkezi' büyük önem arz ediyor.

Öte yandan, Hüsne Bebek'in işgal ettiği arazinin kendinde kalması için bir bakandan yardım istediği ve o  bakanın talimatıyla Orman Dairesi'ne başka bir arazi verilmesi için talimat verdiği iddia ediliyor. 

Editör: TE Bilisim