“Akademisyenlere baskı”

Baskılar sonucu istifa eden DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalın’ın yerine, Rektör Prof. Osam’ın eşinin atanacağı iddia ediliyor

HALKIN SESİ’ne konuşan DAÜ’den bir yetkili, görevlerinden istifa eden dekanların DAÜ için felaket olduğunu söyledi ve “DAÜ’yü hiç iyi günler beklemiyor. Akademisyenlere çok büyük baskı yapılıyor” dedi


Züleyha KARAMAN


Uzun süredir rektör krizi yaşayan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) akademisyenlere yapılan mobbing (baskı) istifa ettiriyor.

DAÜ’de son mobbing kurbanı Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yalın ile eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri oldu.

Rektör krizi süresince senato üyeliği bulunan öğretim görevlileri rektör vekili tarafından mobbinge uğratılmak suretiyle istifa ettirilip yerlerine yenisi atanıyor.

Bu sayede senatonun yaklaşık yarısı değiştirildi. Son olarak Halil İbrahim Yalın ve Nadiri aynı akıbete uğradı.

HALKIN SESİ’nin üniversite kaynaklarından aldığı bilgiye göre, baskılara daha fazla dayanamayan Yalın, 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere istifa dilekçesini verdi. Amacı, öğrencilerinin mezuniyet törenine dekan olarak katılmak ve büyük uğraşlarla restore ettirdiği fakülte binasının açılışını yapmaktı.

YALIN’IN YERİNE OSAM’IN EŞİ Mİ ATANACAK?

Ancak, Rektör Prof. Dr. Necdet Osam’ın buna tahammül göstermeyerek, Vakıf Yönetim Kurulu’ndan, Yalın’ın hemen görevden alınmasını istediği belirtildi.

Ayrıca, Rektör Osam’ın, Yalın’ın istifası ile boşalan Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na, eşinin atanmasını önereceği de gelen haberler arasında.

DAÜ’de son günlerde, Sağlık Bilimleri Dekanı ve Yardımcısı ile İktisat Fakültesi Dekanı Cem Tanova istifa etmişti.

DAÜ yetkililerinden alınan bilgiye göre, senato üyeliği de olan öğretim görevlilerinin istifası, aynı zamanda, eski rektör Abdullah Öztoprak döneminde uygulamaya geçen, akademisyenlerin kendi yöneticisini kendisinin seçmesi uygulamasının da ortadan kaldırılması anlamına geliyor.

İstifa edenlerin yerine yenileri atandığı için, böylece DAÜ senatosun yarısı değişmiş oluyor ve artık Abdullah Öztoprak’ın senatoda önerilme ihtimali de kalmıyor.

“DAÜ İÇİN BÜYÜK KAYIP”

DAÜ’den bir yetkili HALKIN SESİ’ne yaptığı açıklamada, görevlerinden istifa eden dekanların, DAÜ’den de ayrıldığına işaret ederek, “Bu isimleri DAÜ’nün kaybetmesi DAÜ için felakettir. DAÜ’yü hiç iyi günler beklemiyor. Akademisyenlere çok büyük baskı yapılıyor. DAÜ’de CTP’nin senaryosu uygulanıyor, DP’de buna uyuyor. Çok ilginçtir, bütün bu olaylar DP’ye bağlı bir kurumda yapılıyor, CTP uyguluyor, DP de buna sessizce uyuyor” dedi. 
Editör: TE Bilisim