Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yrd.Doç.Dr. Çiner, sağlıksız hiçbir sistemin varoluşunu sürdüremeyeceğinin bir gerçek olduğunu ifade etti.

Yrd.Doç.Dr. Çiner, İnsanoğlunun yıllardır sağlığını en üst düzeyde tutmak ve yaşam kalitesini arttırmak için sürekli teknolojiyi kullanmakta olduğunu belirtirken, insanlığın en büyük sağlık sorunlarının başında Kanser hastalığı gelmekte olduğunu dile getirdi.
1900 yılların başında radyasyonun tıbbi amaçlı kullanıma girmesiyle, cilt hastalıklarına yönelik radyasyon tedavisi denenmeye başlanılandığını vurgulayan Yrd.Doç.Dr. Çiner, “radyasyon önce tedavi eder mi acaba ?” diye tıpta kullanılmış (ilk radyoterapi çalışmaları) sonra tacerrahiye alternatif tedavi yöntemi olarak kullanımının yaygınlaşmış olduğuna dikkat çekti.

Yrd.Doç.Dr. Çiner, Röntgen filmleri ile başlayan hastalığı tespit edebilme süreci teknolojinin hızlı ilerlemesi ve yaygınlaşmasıyla birlikte yerini Tomografi, Mammogragi, PET-BT gibi cihazlara bırakmış olduğunu dile getirirken, bugünün dünyasında ülkemizde de birçok sağlık kuruluşunda bu teknolojilerden yararlanarak Kanseri teşhis edilebilindiğini kaydetti.

Hastalıkların vücut içerisinde tespit edilebilmesini sağlayan teknoloji ile birlikte artık günümüzde Radyasyonun tedavi amacıyla kullanıldığını anlatan Yrd.Doç.Dr. Çiner, Radyoterapinin de teknolojiden nasibini aldığını ve en değerli ve en doğru tedavi yöntemlerinden birisi olmaya başladığını belirtti.

Yrd.Doç.Dr. Çiner, “Radyasyon tedavisi, Radyoterapi, teknolojinin öne çıktığı hekimin nerdeyse tamamen bilgisayarlar ve yüksek teknolojiyle tedavi sunduğu bir tedavi şekli olmuştur.” İfadelerini kullanırken, en son teknoloji , teknik donanım ve güncel donanım hangi merkezdeyse o Radyoterapi merkezi en iyi ve en doğru tedavi verme özelliğine sahip merkez olarak anılma noktasına gelmiş olduğuna vurgu yaptı.
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Radyoloji ve NüklleerTıp merkezinde kullanılan en son güncel tanı amaçlı cihazların mevcudiyeti kanser tedavisindeki başarıyı artırdığını kaydeden Yrd.Doç.Dr. Çiner, yine Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi bünyesindeki Radyasyon Onkolojisi Merkezinde uygulanan Radyoterapinin doğruluğunu ve etkinliğini yani kanser tedavisindeki başarısın adeta taçlandırdığını ifade etti.

Yrd.Doç.Dr. Çiner, “Radyasyonun Tıpta Kullanılabildiği tüm alanlarda geldiği son noktayı yerinde görebilmek ve anlayabilmek için Yakın Doğu Üniversitesi hastanesini ziyaret etmek KKTC de yaşayan halkımız için en kısa yol olacaktır.” diye konuşurken “Allah herkese sağlıklı nesiller yetiştirmeyi nasip etsin inşallah.” İfadeleriyle sözlerini sonlandırdı.
 
Editör: TE Bilisim