Yakın Doğu Koleji öğrencilerinin Yeşilırmak üzerinden Erenköy’e yapılması planlanan gezisinin, Rum Yönetimi tarafından engellendiği bildirildi.

Yakın Doğu Koleji Müdürü Işılay Arkan bugün yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin her yıl düzenli olarak tarihi yerleri ziyaret ettiğine işaret ederek, “Yakın Doğu Koleji'nin bu dönemde ziyaretlerinden biri de Yeşilırmak üzerinden Erenköy’e gitmek şeklinde düşünülmüş ve planlanmıştı. 19 Mart Salı günü kolej öğrencileri ve mensupları, Yakın Doğu Koleji idare'sinin başvurusu ile tüm bürokratik işlemleri tamamlamış, Güney Kıbrıs Yönetimi’nin talep ettiği tüm belgeleri vermiş ve sigorta istemi üzerine bu işlemi de yerine getirmişti” dedi.

Önceki yıllarda, Tarih ve Türkçe bölümlerinin benzeri ziyaretleri yaptığını hatırlatan Arkan “Ne yazık ki bu kez, Güney Kıbrıs Hükümeti ve Yönetimi makamları ‘son anda’ sözkonusu ziyaretin yapılamayacağını Birleşmiş Milletler Askeri makamları vasıtasıyla bildirmiş bulunmaktadırlar”  ifadesine yer verdi.

“Gerekçesi belli olmayan ani kararın sebebi anlaşılmamaktadır” diyen Arkan,  bütün akademik hazırlıkların tamamlanması ve gerekli işlemlerin, Güney Rum Yönetimi makamlarının isteklerine göre düzenlenmiş olmasına karşın, bu tutumun karşılıklı ziyaretlerin hayata geçirilmesine karşı yeni bir tıkanıklık meydana getirme girişimi olup olmadığının, ciddî bir soru olarak gündeme düştüğünü savundu.

Güney Kıbrıs Yönetimi’nin bilgisinde, Güney Kıbrıs vatandaşlarının ibadet dahil, her tür gezi ve ziyaretlerinin ahenk içerisinde gerçekleşebilmesinin söz konusu olduğunu hatırlatan Arkan şöyle dedi:

“Sözkonusu çok üzücü ve ciddî durumun açıklanması gereğini vurgular ve keyfiyeti benzeri kültürel gelişimlerin engellenmemesi dileğiyle kamuoyuna duyururuz.”

Editör: TE Bilisim