Uluslararası Final Üniversitesi Ekonomi Konferansları devam ediyor… Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun bu çerçevede, “2010-2012 Ekonomik Programının sağladığı Değişim ve Dönüşüm Sürecinin KKTC ekonomisi üzerine etkilerinin değerlendirilmesi: 2007-2017 dönemi” konulu sunum yaptı.

Atun, yabancı para cinsinden borçlanma alışkanlığını ekonomik risk olarak nitelendirdi, bu konuda çalışma yapıldığını vurguladı.

KKTC ekonomisine ilişkin bilgi vererek konuşmasına başlayan Atun, yapılan çalışmalarla birlikte 2018 bütçesinde artıya geçilebileceğini aktardı…

Atun, “Bizi bu noktadan sonra; yeni bir ekonomik program yapmak ve daha yüksek hedefler koymak bekliyor” dedi.
Yabancı para cinsinden borçlanma alışkanlığını ekonomik risk olarak nitelendiren Atun, bu konuda da bir çare üretmek için çalışma yapıldığını anlattı.

Ankara’da Türkiye Enerji Bakanı Berat Albayrak ile yaptıkları görüşmede, Türkiye’de üretilen hammadde ve ara mamullerin KKTC’ye Türk Lirası ile satılmasını talep ettiklerini de kaydeden Atun, bunun ekonomiye önemli katkı yapacağına vurgu yaptı.

Atun, Türkiye’den su ve elektrik getirilmesi ile doğalgaz aramaları konusundaki 3 önemli enerji projesinin de ülke ekonomisinin geleceğine yönelik önemli katkı yapacağını anlattı.

Editör: TE Bilisim