Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı tanıtım ataklarına hergün bir yenisini ekliyor.
Londra merkez ofisin girişimleriyle uluslarası arenada tanınmak adına yapılan internet sitesi Welcome to North Cyprus olarak ziyaretçilerini selamlıyor.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı ve Londra’daki Kuzey Kıbrıs Turizm Merkezi’nin birlikte ülkeyi objektif olarak pazarlamak adına yaptığı site, şu an itibariyle sadece İngilizce yayın yapıyor, Site kısa bir süre sonra 5 dilde kullanıcılarına hizmet verecek.
Geliştirilmeye devam edilen sitenin sanal ortamda da tanıtımları yapılıyor. Site, 11 Ocak’ta hizmete girmesine rağmen büyük rağbet gördü.
Bakan Üstel site hakkında bilgi verirken; “Welcometonorthcyprus.co.uk ismi altında hazırlanan yeni tanıtım web sitesi, İngiltere ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde Kuzey Kıbrıs Tanıtım ve Reklam kampanyası çalışmalarını desteklemek, Ülkemiz turizmi hakkında güncel ve genel bilgileri Avrupa’nın değişik dillerinde, değişik ülkelerdeki turizm tüketicilerine ulaştırabilmesini sağlayacak genel ve güncel bir web sitesidir” dedi.
Sitemiz Ülkemiz turizm olanakları, turizm etkinlikleri, konaklama tesisleri hakkında bilgiler, tüm sektör haberleri ve temas bilgileri, yazılı, görsel ve işitsel olarak gelişen teknolojinin sağladığı tüm teknik özelliklerle donatılmıştır. Küçük gibi görünen bu adımlarla daha güzele yürüyoruz. Tanıtım ataklarımız her alanda devam ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Sözkonusu web-sitesinin ziyaretçilere sağlayacağı olanaklar şöyle;
• Turizm tüketicileri yeni web sitesinden, sabit ve hareketli görüntülerle desteklenen güncel turizm bilgilerine kolaylıkla ulaşabileceklerdir.

• Siteden direk broşür ve bilgi paketi taleplerinde bulunabilecektir.

• Site içeriğinin değiştirilmesi ve güncelleme işlemleri Bakanlık personeli tarafından yapılabilecektir.

• Site ziyaretçileri diledikleri zaman destinasyon ile ilgili görüş ve düşüncelerini bakanlığa iletebileceklerdir.

• Site aracılığı ile Kuzey Kıbrıs’a ilgi duyan diğer ülkelerdeki tüketici yapısı ve eğilimlerini belirlemek amacıyla anketler düzenlenebilecek.

• Yüksek çözünürlüklü imajlar ziyaretciler veya medya mensupları tarafından indirilebilecektir.

• Tanıtım buroşürleri elektronik ortamda ziyaretçiler tarafından izlenebilecek ve indirilebilecektir.

• Site üzerinde etkileşimli (interactive) karayolları ve şehir haritaları da yer almaktadır.

• Sözkonusu site İngilizce, Türkçe, Almanca, Flemenkce, Lehce(Polonyalıların konuştuğu dil) ve İtalyanca dillerine çevrisi yapılacaktır.

• Site Twitter ve Facebook bağlantılı olup her iki sosyal medyadan da takip edilebilecektir.

Ayrıca daha önce http://simplynorthcyprus.com olarak hizmet veren bir diğer tanıtım sitesi de kullanılmaya devam edecek.
Bakanlık ayrıca http://tckb.gov.ct.tr/ adresli resmi web sitesinden de takip edilebilmektedir.


Editör: TE Bilisim