İsveç Büyükelçilik rezidansında dün yer alan yemekli toplantı, elçilik bünyesinde sürdürülen “Kıbrıs Barış Sürecinde Dini Yol Ofisi” çalışmaları kapsamında gerçekleştirildi.

İsveç Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Kıbrıs Barış Gücü Misyon  (UNFICYP) Şefi Elizabeth Spehar yemeğin onur konuğuydu.

SPEHAR

Spehar konuşmasında UNFICYP’in dini liderlerin adada din özgürlüğü, insan hakları ve barışa  yönelik ortak çabalarına destek taahhüdünü vurguladı ve dini liderlerin yaptıklarını takdir edip değerli bulduğunu belirtti. Herkesin adada barış için aynı şeyi yapması gerektiğini dile getiren Spehar, dini liderlerin bu anlamda özel ve önemli bir rolü olduğunu ifade etti.

AKINCI VE ANASTASİADİS’E İYİ DİLEKLER

Dini Liderler de BM’ye Kıbrıs’ta barış için gösterdiği çabalara teşekkür ettiler; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e İsviçre’de gerçekleştirecekleri görüşmelerde olumlu bir sonuç almaları için iyi dileklerini sundular.

VRANG

İsveç Büyükelçisi Anna Olsson Vrang ise insan haklarını uygulamak ve güvence altına almanın barış ve güven inşa etmenin anahtarı olduğunu dile getirdi. Dini liderlerin çabalarını desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Vrang, UNFICYP’e de verimli iş birliği için teşekkür etti.

“Kıbrıs Barış Sürecinde Dini Yol Ofisi”nin bugüne kadarki çalışma ve başarılarının değerlendirildiği toplantıda adadaki ibadet yerlerinin durumu da ele alındı. Toplantıda adada dini özgürlüklere bir insan hakkı olarak bakmaya yönelik bilgi, anlayış ve saygı eksikliğinden dolayı ofis tarafından yürütülen işlerde zorluklarla karşılaşıldığı da vurgulandı.

Editör: TE Bilisim