Kültür Dairesi’nin her yıl geleneksel olarak Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde başlattığı ve bu yıl 6.’sı düzenlenen “Masal Günleri” etkinliğinin ikinci periyoduna katılan çocuklara “Sazan Balığı” masalı anlatıldı.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre Lefkoşa’daki Milli Kütüphane’nin Çocuk Bölümü’nde yer alan etkinlikte çocuklar Özlem Aytek’in yazdığı ve Süleyman Özkonuk’un çizimlerini yaptığı “Sazan Balığı” isimli masalı dinlediler. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğrencisi Sevgi Boynueğri’nin masalı anlatmasının ardından çocuklar, Kültür Dairesi Güzel Sanatlar Memuru Resim-Seramik Sanatçısı Bedia Kale yönetiminde resim yaptı.

Ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştirilen Masal Günleri etkinliğine, okul öncesi, ana okul ve ilkokul çağındaki çocuklar velileri ile birlikte katılıyor.

Çocukları kitapla buluşturarak, çocukların yaşamında kütüphanenin aktif bir rol almasını sağlamayı ve farklı sanat dallarına olan ilgilerini artırmayı amaçlayan Masal Günleri etkinliği onbeş günlük periyotlar halinde iki haftada bir Cumartesi günleri düzenleniyor. Arzu eden tüm ortaokul öncesi yaştaki çocukların velileri ile birlikte katılabileceği VI. Masal Günleri etkinliğinin bir sonraki periyodu 3 Mayıs Cumartesi günü yapılacak. Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi içinde bulunan Milli Kütüphane’nin “Çocuk Bölümü’’nde 14 Haziran 2014 tarihine kadar devam edecek etkinlik, 17 Mayıs, 31 Mayıs tarihlerinde 11.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. “VI. Masal Günleri” süresince çocukların yapacağı resimler etkinliğin son gününde sergilenecek.


 
Editör: TE Bilisim