Sendika, böyle bir sürecin kendileri için şart olduğunu belirtti.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, Soma’da yaşanan ve 300’den fazla emekçinin göçük altında kalmasına neden olan cinayet gibi maden faciasının yaşandığı bölgeye bizzat giden bir sendika olarak, oradaki ihmalin sorumsuzluğun ve acının boyutlarını tüm çıplaklığı ile gördüklerini belirtti.

Babasız kalan yüzlerce çocuğa ve ailelerine yapılması düşünülen yardım, paradan çok öte manevi destek ve dayanışma içerdiğini belirten Özkardaş “Toplanacak para ise, sivil toplum temsilcilerinden oluşacak bir heyetçe mağdurların ailelerine eşit olarak hesap numaralarına yatırılacaktır” dedi.

Özkardaş, her fırsatta Kamu-Sen’e saldırmayı alışkanlık haline getiren bir sendika insanların acıları üzerinden dahi politika yaparak, Soma’ya yapılacak yardımla ilgili Kamu-Sen’in imzasıyla olduğunu iddia edecek kadar ileri gittiğini söyledi.

Özkardaş, “kimse maaşından Soma’ya ya da başka bir yere kesinti yaptırmak zorunda değildir ancak, yardım yapmak isteyen yüzlerce insanı da kimse engelleyemez.  Kesinti yaptırmak istemeyenler maktu belgeye isim yazıp imzalamaları halinde kesinti olmayacaktır. Varılan mutabakat budur” dedi.

Editör: TE Bilisim