Maliye Bakanı Ersin Tatar, 2012 yılına ait vergi beyanlarının en geç 30 Nisan’a kadar Gelir ve Vergi Dairelerine sunmaları gerektiğini hatırlattı.

Maliye Bakanı Ersin Tatar, Maliye Bakanlığı Basın Bürosu aracılığı ile yaptığı açıklamada, yetkili muhasip ve murakıplara da vergi yükümlülerini hatırlatmak konusunda önemli görev düştüğünü kaydetti.

Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içinde yerleşmiş gerçek veya tüzel kişilerin, faaliyette bulunup bulunmadıklarına bakılmaksızın, 2012 yılında ülke içi veya dışında her türlü kaynaktan elde ettikleri gelirleri Gelir ve Vergi Dairesi’ne sunmasının yasal zorunluluk olduğunu hatırlattı.

Maliye Bakanı Tatar, faaliyette bulunmalarına rağmen Vergi Dairesi’nde kaydı bulunmayan gerçek veya tüzel kişilerin de bir an önce Gelir ve Vergi Dairesi Şubelerine giderek kayıt yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

Tatar, “Konuya vakıf olmayan veya zamanında duyarlılık göstermeyen mükelleflerin yetkili muhasip murakıplarca uyarılması ve gerekli mükellefiyetlerini zamanında yerine getirmelerinin sağlanması gerekmektedir. Muhasip ve murakıpların da kendi beyannamelerini son anı beklemeden yapmaları çağrısında bulunuyorum” dedi.

Beyanname verme ödevini yerine getirmeyenlerle ilgili olarak Gelir ve Vergi Dairesi’nin işlem yapması yasal bir zorunluluk olduğunu anımsatan Tatar, yasal süre içerisinde vergi beyannamesi sunmayan yükümlülerin isim ve/veya unvanlarının Resmi Gazetede yayınlanan listelerde yer almayacağını da kaydetti. 
Editör: TE Bilisim