Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Ticaret Odası ve Sanayi Odası’nın siyasi partilere “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı kabul etmemeleri çağrısı yapmasına tepki gösterdi.

KTÖS Başkanı Şener Elcil ile KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, yaptıkları ortak açıklamada, Ticaret Odası ve Sanayi Odası yetkililerinin kendi çıkarlarını korumak için böylesi bir girişimde bulunduğunu savunarak, odaları “verdikleri sermaye kadar konuşmaya” çağırdı.

İki öğretmen sendikasının başkanları, odaların yetkililerinin sahip olduğu şirket ürünlerinin teşhir edilerek boykot edilmesi için her türlü girişimi ortaya koyacaklarını da açıkladı.

Hükümeti sermaye ile “kol kola” olmakla suçlayan Elcil ve Gökçebel’in açıklaması şöyle devam etti:

“Ucuz işgücü sağlama gayesi ile Türkiye’nin nüfus aktarma politikalarına hizmet eden bu örgütler, kaçak ekonominin ve kaçak işgücünün yaratılmasının baş sorumlusudurlar. Türkiye’nin dayattığı ekonomik paketlere alkış tutarak menfaatlerini korurken, Kıbrıs Türk toplumunun azınlığa düşmesini ve yok oluşa seyretmeyi bir görev bilen de bu örgütlerdir.”

“VERDİĞİNİZ VERGİ KADAR KONUŞUN”

Asgari ücreti yükseltmeyerek, gençlerin ülkemizde tutunmasını, insanca yaşamasını engelleyen yasaları savunanların Kıbrıs Türk toplumu arasında yeri olmadığını söyleyen Elcil ve Gökçebel, “Kayıtlı olan 14 bin şirketten sadece 1700’ünün vergi verdiği bu düzende bu efendilere verdiğiniz vergi kadar konuşun demek hakkımızdır herhalde” dedi.

Elcil ve Gökçebel şöyle devam etti:

“Köle gibi işçileri sendikasız, sigortasız, güvencesiz çalıştırmakta ölümlerini yaratmaktadırlar. Bunlarla ilgili tıs çıkarmayan patron örgütleri tüm çalışanların köleleştirilmesini önermektedir. Taşeron sistemi ile çalıştırılanların yarısı kaçak, yarısı ise vatandaş olmayan bu patronlar kurdukları sömürü sistemine dokunulmasını istememektedir.”

“BOYKOT İÇİN HER TÜRLÜ GİRİŞİMİ YAPACAĞIZ”

Ticaret Odası ve Sanayi Odası yöneticilerini kınayan Elcil ve Gökçebel “Bu odaların yetkililerinin sahip olduğu şirket ürünlerinin teşhir edilerek boykot edilmesi için her türlü girişimi ortaya koyacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz” dedi.
Editör: TE Bilisim