Vechi, ilk olarak GAÜ’nün gümrükte takılı kalan öğrenci servisleri ile ilgili açıklamada bulunarak, KKTC’de 110bin öğrenci hedefinin olduğuna ve bu hedefe ulaşabilmek için öğrenci memnuniyetinin çok önemli olduğunu söyledi. Öğrenci memnuniyetinin eğitim kalitesinde olduğunu, KKTC üniversitelerininde bu eğitimi haddiyle ve hatta fazlasıyla verdiğini belirten Vechi, diğer konunun ise altyapı olduğunu ve KKTC üniversitelerinin bunu da yapabileceğini bildirdi.

Vechi konuşmasının devamında şunları söyledi,
“Bizler öğrencilerin ulaşımını okullardan yurda, yurtlardan şehir merkezine şeklinde belirlenmiş olan sabit güzergahlardan yapıyoruz. Eğer devletimiz düzgün bir ulaşım sağlayacaksa ulaşıma yapmış olduğumuz yatırımı tabikide eğitimimize aktaracağız ve kalitemizi dahada arttıracağız. Ama devletimiz bunu sağlayasıya kadarda bunu yapmak zorundayız ve öğrencilerimizin memnuniyetini en üst seviyede tutmak mecburiyetindeyiz. KKTC olarak 110 bin hedefine ulaşmak istiyorsak, her alanda kalitemizi korumak zorundayız.

Vechi, açıklamaların devamında, GAÜ’nün kardeş üniversitesi KAÜ hakkında şunları söyledi,
“Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ile iligli çalışmlarımız sürüyor ve şuana kadar herşey yolunda. Yaklaşık 3 ay önce YÖDAK’tan onayımızı aldık ve gerkeli belgeleirmizi YÖK’e gönderdik. Kısa zaman içerisinde de YÖK’ten onayımız gelecektir. Amaçlarımızdan biriside Surlariçi’ne o eski dokusunu kazandırmak. Çalışmalarımıza ilk başladığımız zaman gördüğümüz manzara içler acısıydı, malesef o doku kaybolmuştu. Diğer misyonumuz da liberal bir eğitim vermek. Amerikan öğretim sistemi gibi öğrencinin yetenekleri doğrultusunda, bir kalıba gore değil kendini yetiştirebileceği ve geliştirebileceği şekilde eğitim görmesini sağlayacağız. Şimdilik 3 tane fakültemiz var burada; Güzel Sanatlar Fakültesi, İşletme Ekonomi Fakültesi ve Siyasal Bilimler Fakültesi. Toplamda 6 bölüm var ve kısmetse eylül ayındna itibaren öğrenci alabileceğiz. Böyle bir kurumun orada olması o bölgedeki esnafımızın da yüzünü güldürecektir” dedi.
Vechi son olarak GAÜ bünyesinde hizmet veren Girne Araştırmaları Enstitüsünün yapmış olduğu değerlendirme memnuniyet anket çalışmları ile ilgili yapmış olduğu açıklamada ise şunları söyledi,

“Biz GAE ve GAÜ olarak hiçbir şekilde bir partinin bir kitlenin güdümünde olan bunu parayla yapan bir araştırma enstitüsü değiliz. Böyle bir şey söz konusu değildir. Biz bunu araştırmak istedik ve halkımızdan da destek istedik. Önümüzdeki Pazar günü de tamamen cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik bir kamuoyu araştırması yapacağız ve bu kamuoyu araştırmasının sonuçlarını da herkese her detayıyla açık açık bildireceğiz” dedi.

 
Editör: TE Bilisim