İçişleri Ve Yerel Yönetimler Bakanlığı Basın Bürosu, bugün Yenidüzen gazetesinde “Yeni Yurttaşın Adresi Otel Odası” başlığıyla yer alan, vatandaşlığa alınan bir şahsın kimlik kartında ikametgah adresi olarak Golden Tulip Hotel’in gösterilmesi konusundaki haberle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, söz konusu şahsın, Golden Tulip Hotel’in sahiplerinden biri olduğu ve otelde ikamet ettiği kaydedildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, gazetenin haberi manipülatif bir şekilde, siyasi amaç güderek yaptığı iddia edildi.

Adı geçen şahsın vatandaşlık işlemlerinin 11 Nisan 2012 tarihinde tamamlandığı vurgulanan açıklamada, haberde yurttaşlığa kabulün, seçim öncesi gerçekleşmiş gibi yansıtıldığı söylenerek, bu durum eleştirildi.

Golden Tulip Hotel’in ülke ekonomisine katkı koyduğu belirtilen açıklamada, ülkeye yatırım yapan iş insanlarının KKTC yurttaşlığına alınmasının “doğal olduğu” kaydedildi.

Açıklamada, “Basın etik kurallarına uyduğunu iddia eden ve KKTC’de ilk kez ‘okur hakları ve doğru haber için okur temsilciliğini’ yayın hayatına geçirmesi ile övünen bir yayın kuruluşunun böylesi kamuoyunu yanıltıcı habere imza atması ise son derece düşündürücüdür” denildi.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nın, basın mensuplarına, bakanlıkla ilgili haberlerde kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına yardıma hazır olduğu belirtildi. Açıklamada, yanlış haberlerin deşifre edilmesi sonucu, basın-yayın organlarının güvenilirliğini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceği de kaydedildi. 
Editör: TE Bilisim