Yorgancıoğlu, Kıbrıs sorununun çözümü için özlü müzakereler safhasına başlanması konusunda “Bizim iyi başlangıçlardan çok iyi sonuçlara ihtiyacımız vardır. Birçok toplantı iyi başlamıştır ama bugüne kadar iyi sonuçlanmamıştır. İyi başlamış olmasını takdirle karşılıyorum ama maharetin bunu iyi bir sonuca götürmek olduğuna inanıyorum” dedi.

Başbakan, iyi koşulların, iyi sonuçlanması için ellerinden geleni yapacaklarını da söyledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısı başında yaptığı açıklamada, turizm mevsimine girilmesi nedeniyle Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde Mayıs ayı itibarıyla temizlik kampanyaları başlatıldığını ifade ederek, KKTC’deki temizlik kampanyasının 5 Haziran’da yapılacağını hatırlattı.

Yorgancıoğlu, özel sektör dahil konuya duyarlı bütün tarafların 5 Haziran’da biraya gelerek kampanyaya katkı koyması çağrısında bulundu.

KAMPANYANIN FİKİR BABASI ÇEVRE PLATFORMU

Temizlik kampanyasının fikir babasının Çevre Platformu olduğunu anımsatan Yorgancıoğlu kampanyanın organizasyonunun ve teşvikinin hükümet tarafından yapıldığını söyledi.

ÜLKE TURİZM MEVSİMİNE HAZIRLANACAK

Özkan Yorgancıoğlu, kampanyanın devlet birimleri ve sivil toplum örgütleriyle yürütülmesinin önemine işaret ederek, 5 saat sürmesi öngörülen temizlikle ülkenin turizm mevsimine hazırlanacağını ve beğenilen bir çevre yaratılacağını kaydetti.

“VATANDAŞLAR TRAFİK KURALLARINA UYSUN”

Konuşmasında ülkede yaşanan trafik kazalarına da değinen Yorgancıoğlu, trafik kazalarının çok tartışılan ve toplumu derinden yaralayan olaylar olduğunu ifade etti.

Başbakan Yorgancıoğlu, hükümet olarak bir yandan ulaşımın altyapısını geliştirmeye çalıştıklarını, bir yandansa trafikle ilgili tüm birimleri bir bakanlık altında toplayarak daha denetleyici ve süratli bir yapı oluşturmak için çalıştıklarını vurguladı.

Ülkede her geçen gün trafik kazaları yaşandığını ifade eden Yorgancıoğlu, trafikte seyreden vatandaşlardan trafik kurallarına uymasını istedi.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE ARZUM GÖRÜŞ BİRLİĞİ”

Cumhuriyet Meclisi’nde Anayasa’nın değiştirilmesiyle ilgili yürütülen çalışmalara dikkat çeken Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, süreç hakkında bilgi vererek, “Arzum, mümkün olduğunca çok kesimin, sivil toplum örgütünün ve ilgili makamın düşüncelerini komite üyeleriyle paylaşması, Anayasa değişikliğinin genelde görüş birliğiyle elde edilmesidir” dedi.

“BAŞLAYAN İYİ KOŞULLARIN İYİ SONUÇLANMASI ADINA ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Yorgancıoğlu bir soru üzerine müzakere sürecini de değerlendirdi.

Bir basın mensubunun “Özlü görüşmeler iyi bir başlangıç olarak nitelendiriliyor, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine Başbakan Özkan Yorgancıoğlu şunları kaydetti:

“Bizim iyi başlangıçlardan çok, iyi sonuçlara ihtiyacımız vardır. Birçok toplantı iyi başlamıştır ama bugüne kadar iyi sonuçlanmamıştır. İyi başlamış olmasını takdirle karşılıyorum ama maharetin, bunu iyi bir sonuca götürmek olduğuna inanıyorum. İlgili makamlarla, gerek Sayın Cumhurbaşkanı, gerekse Sayın Özersay ile biz de görüşeceğiz. Başlayan iyi koşulların iyi sonuçlanması adına elimizden geleni yapacağız.”
Editör: TE Bilisim