Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, “yenileniyoruz” sloganıyla devlet ve insan ilişkisinde yenilenmenin kast edildiğini söyledi.

Denktaş, katıldığı bir televizyon programında seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerine devam etti.

Denktaş, yenilenmekten halkın yapısını, karakterini, düşüncesini ve ülkenin geleceğine yönelik fikirlerini değiştirmeyi kast etmediklerini belirterek, “Önce yapı değişir. Bu yapı içerisinde bu güne kadar kendi kendini kendi vatandaşından koruyan devlet bundan vazgeçer, vatandaşına güvenen, onun tümünü kucaklayan ama güvenini istismar edeni cezalandıran bir devlet yapısı oluşturursunuz. Biz buna yenilenme diyoruz” dedi.

Halkın isteklerinin artık değiştiğini belirten Denktaş, halkın hizmet beklediğini söyledi.

“ÇÖZÜM ÖNERİLERİ HAZIRLADIK”

Parti programıyla ilgili bilgi veren Denktaş, 2009 yılından bugüne köy köy dolaşıp vatandaşların sorunlarını dinlediklerini ve oluşturdukları “Geleceğin Yol Haritası” isimli parti programlarında vatandaşların sorunlarına yönelik çözüm önerilere yer verdiklerini kaydetti.

Denktaş, “Günlük hayatınızdan memnunsanız oy vereceğiniz adresler belli. Ama günlük yaşamdan memnun değilim diyorsanız ve bu ülkenin geleceği hakkında da kuşkuluyum diyorsanız bir adres veriyorum: Tek adres DP Ulusal Güçler’dir. CTP’ye kızıp UBP’ye, UBP’ye kızıp CTP’ye oy vermeyin” dedi.

“VATANDAŞA YALAN SÖYLEYENLER VAR”

Kendilerini Büyükelçilik diplomatı olarak tanıtarak, vatandaşlara yalan söyleyenler olduğunu iddia eden Denktaş, vatandaşların böyle kişilere itibar etmemesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan olmadan önce çok iyi dost olduklarını söyleyen Denktaş, “Buradaki yağcılar kendi koltuk çıkarları nedeniyle, gidip Erdoğan’a benimle ilgili olmayan şeyleri anlattılar. Ancak ben ne zaman görüşme talep ettiysem gittim görüştüm” dedi.

“VATANDAŞLIK POLİTİKASI”

DP- UG’nin vatandaşlık politikasına da değinen Denktaş, şunları söyledi:

“Bu ülkeye çok küçük yaşlarda gelmiş veya burada doğmuş çocuklar var. 20 yıldır buradalar. Üstelik kaçak durumuna düşen anne ve babası nedeniyle, Türkiye’yi hiç bilmiyorlar, hiç gidememişler. Bu insanlarımız için belli, somut kriterler ortaya koymak suretiyle bu gençlerimizin tümüne vatandaşlık verilmeli. Anne ve babaları ise çocuklarından dolayı daimi ikamet almalı. Bu insani sorunu ortadan kaldırmalıyız.”

“ACİL REFORM ŞART”

Ülkede eğitim, sağlık ve ekonomi konularında reform yapılması gerektiğini söyleyen Denktaş, üç konunun en önemli destekçisinin kamu reformu olacağını belirtti.

Denktaş, “Dipkarpaz’dan Yeşilırmak’a kadar bölgesel küçük daireler oluşturularak, o bölgede yaşayan ve halen çalışan memur arkadaşlarımıza yaşadıkları bölgede görevlendirme yapacağız. Ancak bu arkadaşlarımıza hizmet içi eğitim verildikten sonra yetkilendirme yapılacak. Bu olduktan sonra artık vatandaş devletin ayağına değil, Devlet vatandaşın ayağına gidecek” dedi. 
Editör: TE Bilisim