Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, halkın kan bağışı konusunda hassas olmasını ve çağrıya kulak vermesini istedi.

VAROĞLU: “KAN STOKU DÜŞÜK”

Eroğlu, bu sabah Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu, başkanlığındaki heyeti kabul etti. Varoğlu, görüşmede yaptığı konuşmada, dernek faaliyetleriyle ilgili bilgiler verme ve yaşanan kan sorununu gündeme getirmek amacıyla Cumhurbaşkanı’nı ziyaret ettiklerini söyledi.

Thalassaemia hastalarının temel tedavisinin kanla olduğunu ve uzun dönem kana ihtiyaç duyulduğunu anlatan Varoğlu, halkta bu konuya yönelik duyarlılığın az olduğunu ve kan stokunun düşük olduğunu kaydetti.

“HASTALAR İÇİN CİDDİ SORUN”

Ahmet Varoğlu, kan alımının aksamasının Thalassaemia hastaları için ciddi sorun yarattığını ifade ederek, bunu basın yoluyla duyurarak bir kampanya başlattıklarını ve birkaç gündür iyi bir geri dönüş yaşadıklarını belirtti.

Varoğlu bu ve buna benzer sorunların ancak sağlıkla ilgili sorunların çözülmesiyle ve özelikle personel eksikliğinin giderilmesiyle aşılabileceğini de ifade etti.

18-24 EKİM’DE ABU DABİ’DE KONGRE

Uluslararası Thalassaemia Federasyonu’nun iki yılda bir Dünya Thalassaemia Kongresi gerçekleştirdiğini, bu yılki kongrenin Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de yer alacağını anlatan Varoğlu, 18-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kongrede derneklerine ve Kuzey Kıbrıs’a temsiliyet verildiğini söyledi. Varoğlu, kongrede bir de konuşma yapacağını belirtti.

EROĞLU:”THALASSAEMİALI DOĞUMLARIN ÖNLENMESİ BAŞARILDI”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Thalassaemia dendi mi akla kanın geldiğini, Sağlık Bakanlığı ile birlikte yapılan kan bağış çağrısını duyduğunu ve kan bağışlarının artmasını umut ettiğini söyledi.

Thalassaemia hastalarının tedavisinde esas unsurun kan olduğunu ifade eden Eroğlu, hastalar için her zaman hazırda kan bulundurulması gerektiğini kaydetti. Eroğlu Thalassaemia doğumların önlenmesinin önemine de işaret etti ve geçmişte alınan bazı önlemlerle bu konuda başarılı olunduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, derneğin uluslararası bir kongreye katılmasının güzel bir şey olduğunu ve ülke için de yarar sağlayacağını ifade etti.

Eroğlu halkın kan bağışı konusunda hassas olmasını ve çağrıya kulak vermesini de istedi.

Editör: TE Bilisim