UNDP-PFF gözetiminde yürütülecek 5 milyon Euro’luk restorasyon projesi Yunanistan’daki Patras Üniversitesi’nin hazırladığı proje ve Kültürel Miras Teknik komitesi bünyesinde belirlenen kurallar çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Protokolün imzalanması için düzenlenen törende, UNDP-PFF temsilcisi Tiziana Zennaro ve Vakıflar İdaresi Müdürü İbrahim Benter birer konuşma yaptı.

ZENNARO

UNDP-PFF temsilcisi Tiziana Zennaro, böyle bir projenin parçası olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek, işbirliği içerisinde Kıbrıs’ın kültürel miraslarına sahip çıkmak için çalışacaklarını belirtti.

BENTER

Vakıflar İdaresi Müdürü İbrahim Benter ise, bu projeye katkı koyan herkese teşekkür ederek, Kıbrıs kültürünün bir parçası olan Apostolos Andreas Manastırı’nın  restorasyonunun parçası olmaktan gurur duyduklarını kaydetti.

Bu tip projelerin devamından yana olduklarını ve Kıbrıs’ın kültürel miraslarının ortaya çıkmasını istediklerini belirten Benter, bu tür projelere sahip çıkmanın Vakıflar İdaresi’nin geleneği olduğunu kaydetti.

Benter, Osmanlı zamanından itibaren Vakıflar’ın kültürel değerlere sahip çıktığını söyleyerek kendilerinin de atalarının geleneğini sürdürerek değerlere sahip çıkmak için çalışacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim