Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı’na borcu bulunmayan küçük işletmelerin sosyal sigorta yatırımlarının yarısının 1,5 yıl süreyle devlet tarafından yatırılmasını kararlaştırdıklarını belirtti.


Yorgancıoğlu, "özel yayın kuruluşlarına" da, koşulları yerine getirmeleri halinde en fazla 30 bin TL olmak üzere yardım yapılacağını söyledi.

Vakıflar İdaresi’nin restorasyon ihalesi tartışmalarına da değinen Yorgancıoğlu, “Yapılan anlaşmada herhangi bir ayrım gözetilmemiştir ancak iki tarafın mutabık kalacağı eserlerin restorasyonu söz konusudur. Yani Vakıflar İdaresi’nin belirlediği eserler restore edilecektir. Dolayısıyla bunların speküle edilmesine, basında olmayacak şekilde yansıtılmasına gerek yoktur” dedi.

Başbakan Ozkan Yorgancıoğlu başkanlığında saat 15.00 sıralarında toplanan Bakanlar Kurulu 3 saat süren toplantının ardından 18.00’de sona erdi.

“RUTİN KONULAR BİRİKTİ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, değerlendirilmeyi bekleyen rutin konuların birikmesi nedeniyle bugün olağanın dışında bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu bütçesinin, filtreye para ayrılması amacıyla geri gönderildiğini ve yenilenen 2015 bütçesinin onaylandığını belirtti.

"ÖZEL YAYIN KURULUŞLARINA YARDIM"

Özel yayın kuruluşlarına en fazla 30 bin TL olmak kaydıyla yapılacak toplam 2 milyon 160 bin liralık yardımı da onayladıklarını kaydeden Yorgancıoğlu, “Koşullarını yerine getiren kuruluşlara ödeme yapmayı karara bağladık” dedi.

Yorgancıoğlu, bazı belediyelerle, Süt Endüstrisi Kurumu’nun bütçelerinin de değerlendirilerek, onaylandığını kaydetti.

KÜÇÜK İŞLETMELERE YENİ KOLAYLIKLAR

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, geçtiğimiz haftalarda, çalışan sayısı 5’in altında olan ve Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı’na borcu olan küçük işletmelerin yüzde 9'luk faizi devletin ödemesi kaydıyla borçlanabilmesi kararı aldıklarını hatırlattı.

Yorgancıoğlu, bugün de bu konunun devamını getirerek, Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı’na borcu bulunmayan küçük işletmelerinin sosyal sigorta yatırımlarının yarısının 1,5 yıl süreyle devlet tarafından yatırılmasını kararlaştırdıklarını belirtti.

ÇALIŞAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YATIRIMI DEVLETTEN

Başbakan Yorgancıoğlu, aynı zamanda üniversite öğrencilerinin “part-time” çalışmaları halinde İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta yatırımlarının devlet tarafından yatırılmasının karara bağlandığını söyledi.

Yorgancıoğlu, bu konudaki ayrıntılı açıklamaları ilgili bakanın ilerleyen günlerde yapacağını kaydetti.

VAKIF İHALELERİ KONUSU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, açıklamalarının sonunda, Vakıflar İdaresi’nin restorasyon ihalelerinin nerede açılacağına ilişkin tartışmalara değindi.

Yorgancıoğlu, “Müteahhitler bu ihalelerin Kıbrıs’ta açılmasıyla ilgili talepte bulundu. Biz de bu hassasiyeti ilettik. Onlar da dikkate alarak, öncelikli olarak iki büyük yapının restore edilmesine yönelik karar ürettiler. Yapılan anlaşmada herhangi bir ayrım gözetilmemiştir ancak iki tarafın mutabık kalacağı eserlerin restorasyonu söz konusudur. Dolayısıyla bizim kendi belirlediğimiz, yani Vakıflar İdaresi’nin belirlediği eserler restore edilecektir. Dolayısıyla bunların speküle edilmesine basında olmayacak şekilde yansıtılmasına gerek yoktur” dedi. 
Editör: TE Bilisim