Başbakanlıkta saat 09.30’da başlayan ve Tabipler Birliği, Baro Konseyi, Psikologlar Derneği, Uyuşturucu Sigara ve Alkole Mücadele Derneği, Ruh Sağlığını Koruma ve Ruh Hastalarına Yardım Derneği, Medya Etik Kurulu, Yüksek Yayın Kurulu, Gazeteciler Birliği, Gazeteciler Cemiyeti, İnsan Hakları Vakfı, Psikoterapistler Derneği, Basın Konseyi temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantı öncesi Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu basına açıklama yaptı.

KARAOKÇU

Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, uyuşturucuyla mücadelede bugün ilk adımın atıldığını kaydederek, yürünecek çok yol ve yapılacak çok iş bulunduğunu söyledi.

Karaokçu, Uyuşturucuyla ilgili bir komisyon kurulması kararı almasında dolayı Başbakan Yorgancıoğlu’na teşekkür ederek, doğru bir zamanda kararın alındığını, kendilerinin de mücadeleye katkı koyabilmek adına çalışacaklarını söyledi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da ülkede kanayan bir yara haline gelen uyuşturucu kullanımı konusunda Spor Bakanlığı yaptığı dönemde de bazı çalışmalarda bulunduğunu kaydetti.

“Önemli olan bir ekip olabilmektir” diyen Yorgancıoğlu durumu tespit edip nasıl mücadele edilebileceği konusunda fikirler üretilmesinin önemine işaret etti.

Bugünkü ilk toplantıda herkesin kendi bakış açısıyla fikrini sunacağını ve ortaya bir sentez çıkacağını, basın temsilcilerinin de konunun içinde olmasının kamuoyunun bilgilenmesi ve halkın bilinçlendirilmesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

Yorgancıoğlu “Bu ekibin yaratacağı her sonucu hayata geçirmeye ve sorumlulukla sahiplenmeye söz veriyorum” diyerek edinilen tecrübelerin gelecek nesillere aktarılacağını ifade etti. Ekibe güvendiğini kaydeden Yorgancıoğlu, başarı diledi.

KOMİTE

Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başbakanlık, Hukuk Dairesi, Sağlık Bakanlığı, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, İlaç ve Eczacılık Dairesi, Polis Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi, İçişleri Bakanlığı, Gençlik Dairesi temsilcilerinin yanı sıra öğrenci sayılarının en fazla olduğu 2 üniversite ve uyuşturucu ve bağımlılık konularıyla ilgili çalışan en çok üyeye sahip 3 STÖ temsilcisinden oluşuyor.
Editör: TE Bilisim