İnterpol tarafından ceşitli ülkelerde meydana gelen toplam 145 kilo eroin türü uyuşturucu madde suçundan aranan Kıbrıslı Türk İş adamı Hasan Akarçay ülkemizde tutuklanarak bugün Lefkoşa'da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

İngiltere’de suçla mücadele eden kuruluşlar tarafından hazırlanan 9 kişilik en çok arananlar listesine Hasan Akarçay ve Mehmet Salih adlı iki Türk girdi

İngiltere, ülkenin en çok aranan ve Kıbrıs’ta yaşadıkları tahmin edilen şüphelilerinin yakalanması için kampanya başlatılmıştı.

8 erkek ve bir kadının yer aldığı liste, İngiltere Ağır Organize Suçlar Ajansı (Soca), suçla mücadele eden kuruluş Crimestoppers ve Güney Kıbrıslı yetkililer tarafından hazırlandı. Crimestoppers sözcüsü, şüphelilerin bazılarının Güney Kıbrıs’ta, bazılarının ise KKTC’de yaşadığının tahmin edildiğini söyledi.

Uyuşturucu kaçakçılığı, tecavüz, cinayet gibi suçlardan aranan şüpheliler arasında Türk kökenli olduğu tahmin edilen iki kişi de bulunuyor.

Bu kişilerin Kıbrıslı Türk olduğu ve isimlerinin Hasan Akarçay (56) ile Mehmet Salih (41) olduğu belirtiliyor.

Akarçay’ın uyuşturucu kaçakçılığı suçundan arandığı, Salih’in de Leicestershire polisi tarafından yine uyuşturucu kaçakçılığından arandığı bildiriliyor. Bu arada arananlar listesinde, Timur Mehmet (39) isimli “Asyalı İngiliz” olduğu belirtilen bir kişinin yer alması da dikkati çekiyor. Crimestoppers kuruluşu, “İngiltere’nin en çok arananları” başlığıyla şüphelilerin fotoğraflarına yer verdi. Şüphelileri tanıyanların polisle irtibata geçmeleri isteniyor. 
Editör: TE Bilisim