Konuyla ilgili açıklama yapan Tunalı, tüm bu olaylar yaşanırken gerektiği gibi adımlar atılamadığını ileri sürdü.

SDP olarak dünyada uygulanan sistemleri araştırdıklarını kaydeden Tunalı, “Geleceğimiz gençlerimizdir” denilen çocukları kurtarmanın herkesin görevi olduğunu ifade etti. Tunalı, hükümetten, zaman kaybetmeden Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı Merkezleri oluşturmasını istedi.

İçişleri Bakanlığı, polis ve bu konuda uzman kişilerden oluşan merkezde çalışmalara başlanılması gerektiğini kaydeden Tunalı, “Bu merkez hayata geçerken, bağımlıların devlet kontrolünde tedavilerinin yapılması, okullarda çocuklara zararları hususunda dersler verilmesi, ailelerle işbirliğine gidilerek çözüme yardımcı olunması, kamu kurum ve özel kuruluşların bilgilendirilip sürece katkı koyması gerekir” dedi.

Hükümetin, sadece konunun ne kadar tehlikeli olduğunu halka anlatmaya çalıştığını savunan Tunalı, şöyle devam etti:

“Nasıl mücadele edilecek bizler merak ediyoruz. Ülkemizde birçok gençle konuştuk. ‘Bizler alıştık nasıl vazgeçeceğimizi bilmiyoruz. Kimse bize yol göstermiyor. Bir de içtiğimizi öğrenenler bize sırtını çeviriyor, dışlanıyoruz’ diyorlar. Bizler Sosyal Demokrat Parti olarak ülkemizin en büyük sorunu olan bu uyuşturucu konusunda her türlü adımın atılarak gençlerimizin kurtarılması yönünde hükümeti görev yapmaya davet edeceğiz.”
Editör: TE Bilisim