Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel Restorancılar Birliği’nin yeni seçilen Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul ederek sorunlarını dinledi.

Restorancılar Birliği (Res-Bir) Başkanı Derviş Albayrak kabul sırasında yaptığı konuşmada gelişen ve büyüyen sektörde taleblerin artması ile sıkıntılarında arttığını ve Res-Bir olarak restoranların denetimlerinin yasal düzenlemeye göre tam yetkili kendilerinin olmadığını söyledi.

Restoran açmak isteyen kişilerin belediyelerden izin alarak hiç bir kritere bakılmaksızın açıldığını ve bazı restoranların başka kişilerin adını gösterilerek restoran açıp, hizmet verdiğini söyledi. Bu konu ile ilgili olarak Bakan Ünal Üstel’den yasa ile ilgili değişiklik yapılması yönünde yardım talep eden Albayrak, birlik olarak sıkıntı yaşadıklarını da vurguladı.

Yeni açılacak restoranların izin almak için önce Res-Bir ve Bakanlık’tan onay alması ve daha sonra belediyelerden geçmesi gerektiğini anımsatan Derviş Albayrak Res-Bir’e restoranların sadece üye olduğunu ve bunun dışında hiç bir yaptırım gücünün olmadığını söyleyerek yasada tadilat yapılmasını istedi.

Bakanlıkla birlikte daha sık ve verimli bir şekilde çalışmak istediklerini de vurgulayan Derviş Albayrak yurt dışında yapılan fuarlara da Res-Bir olarak daha sık yer almak istediklerini söyledi. Senede 3 fuara katıldıklarını ve bunun az bir sayı olduğunun altını çizen Albayrak diğer furlarada hem kendi olanakları hemde bakanlığın yardımları ile katılıp izaz ikram sunumları ile ülkemizi daha iyi tanıtabileceklerini de belirtti.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ise kabulde yaptığı konuşmada, turizm sektörünün tüm paydaşları ile işbirliği halinde çalıştığını ve turizmde yakaladıkları yükseliş trendi sürerken Res-Bir’in sektörün önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Restorancılar Birliği’nin sorunlarını dinleyip birlikte bir çözüm üretmek amacı ile bu görüşmenin yapıldığını söyleyen Ünal Üstel Restorancılar Birliği’nin yeni açılacak restoranlar için istediği yasa değişikliğini en kısa zamanda belediyelerle görüşüp bu duruma çare üreteceklerini söyledi.

Bakan Ünal Üstel ayrıca mevcut olan restoranların kalitesini yükseltmek için Res-Bir’e öneride bulunarak gelecek turistlerin bizim restoranlarımızın ayrıcalıklarını görmeleri gerektiğini de belirtti

 
Editör: TE Bilisim