Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda muhalefet vekillerinin eleştirilerine yanıt verdi.

Üstel, yaklaşık 1 buçuk saat grup toplantısı yaptıklarını belirterek, “UBP’nin Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’dur. Onun rızasıyla ve Anayasanın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a verdiği hak ile ben bu görevi aldım. Partinin en üst organlarından da yetki aldım. Bunun ‘gayri’liği nerede sorarım...” dedi.

Tatar, Lefkoşa Polis Müdürü Tarkan Kızıltuğ’u kabul etti Tatar, Lefkoşa Polis Müdürü Tarkan Kızıltuğ’u kabul etti

Üstel, “Gayrimeşru hükümeti kabul etmiyorum” diyerek, hükümetin güvenoyu aldığını hatırlattı.

Başbakan Üstel, pandemi nedeniyle dünyada yaşanan sıkıntılarla birlikte ülkede de sıkıntılar yaşandığını belirterek, “Bu sıkıntılar içerisinde bile ana vatan Türkiye Cumhuriyeti’nden karşıklıksız yardımlar gördük” dedi.

Pandemiyle birlikte ekonomide çarkların durduğunu aktaran Üstel, “Memlekette açlık sınırı başladı. Esnaflar, sanayiler zor durumda... Ben bu şartlar altında görevi kabul ettim. Ülkeme hizmet etmek için bu görevi kabul ettim. 1991 yılından beri meclisteyim. Her görevde bulundum. Ben makama doydum, makam meraklısı değilim” ifadelerini kullandı.

Üstel, “Ülkemizdeki insanlarımızın ve dibe vuran ekonomimizi ayağa kaldırmak için bizden yasama günlerinde yasama bekler” diye konuştu.

"GELİN YENİ BİR SAYFA AÇALIM"

Uzun süredir istikrarlı bir hükümet kurulamadığına işaret eden Başbakan Ünal Üstel, şöyle devam etti:

“Ateşten gömleği giydik. Gelin bu ülkeyi yangın yerinden beraber çıkarıp, iş birliği yapıp ülkemizin önünü açalım. Ülke yangın yeri, çarklar dönmüyor. Gelin yeni bir sayfa açalım. Birlik ve beraberlik içerisinde gelin bu ülkeyi yeniden inşa edelim. Resmi olan bir hükümeti gayrimeşru olarak lanse etmeyin. Bu ülke bir seçim daha kaldıramaz. Reformları yapacağız, ülkemizin önünü açacağız... Biz kararlıyız.”

"BIÇAK KEMİĞE DAYANDI"

Muhalefetin birtakım eleştirileri olabileceğini de söyleyen Üstel, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan protokole işaret etti, şöyle devam etti:

“Protokolde eksik de olabiir fazla da olabilir. Hep eleştiri yönüne bakıyorsunuz ve halka doğruları söylemiyorsunuz. Bu protokol ile her şeyi düzelteceğimizi iddia etmiyoruz. Ancak artık bıçak kemiğe dayandı. Biz iş birliği içerisinde hayati yasaları yapmaya hazırız.”

Editör: Haber Merkezi