AMCAOĞLU, GENÇ TV’DE “TARIMSAL İLAÇLARIN REÇETELENDİRİLMESİ” KONUSUNUN DETAYLARINI AKTARDI
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Genç TV’de Gündemde Neler Oluyor? Programına katılarak tarımsal ilaçların reçetelendirilmesi konusunu detaylarıyla aktardı bu uygulama ile zirai ilaçların satışının reçeteye bağlandığını, kayıt defterinin tutulacağını böylece üretilen ürünlerin tüketiminde hiçbir kuşkunun kalmayacağını vurguladı.

AMCAOĞLU”GÖREVE GELDİĞİM GÜNDEN BU YANA GIDA GÜVENLİĞİNE SON DERECE ÖNEM VERİYORUM “

Amcaoğlu, göreve geldiğinden bu yana gıda güvenliğine verdiği önemin büyük olduğunu, gıda güvenliğini konusunu tam anlamıyla hayata koymak adına ciddi bir çalışma yürütüldüğünü yaklaşık bir buçuk yıldır bu çalışmaların devam ettiğini söyledi.

ÜRÜNLERİN TARLADAN SOFRAYA KADAR OLAN SÜRECİ DENETİM ALTINA ALINIYOR
Amcaoğlu elde edilen verilere göre şuanda gelişmiş ülkelerle aynı durumda olduğumuzu, bakanlık bünyesinde başta Ziraat Mühendisleri olmak üzere çeşitli kesimlerden alınan destek ve görüşlerle çalışmaların yürütüldüğünü, yapılan toplantıda Kıbrıs Türk Ziraat Odaları ile gerçekleştirilen çalışmaların paylaşıldığını, tarladan sofraya kadar olan süreci çok sıkı bir denetim altına almak ve bu ülkede artık insanların bir ürünü, tüketirken hiçbir kuşku duymadan tüketmesini sağlamanın bakanlık olarak hedefleri olduğunu belirtti.
Tarımsal ilaçların kullanımı ve denetimine yönelik önemli adımlar atıldığını söyleyen Amcaoğlu, kayıt tutma ve tarımsal ilaçları denetim altına alarak, üreticiyi bilinçlendirerek tarımsal ilaçların reçetelendirme döneminin başlayacağını açıkladı.

TARIMSAL İLAÇLARIN REÇETELENDİRİLMESİ İLE TÜM ÜRÜNLER GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TÜKETİLEBİLECEK

Amcaoğlu, bu uygulama ile bir ürünü tüketirken üreticisinin kim olduğundan üretim tarihinden son tüketim tarihine detaylı bilgilerin ürünlerin üzerinde yer alacağını, tarımsal ürünlerin reçeteye alınmasıyla her şeyin kademe kademe ele alınacağını, ürünlerin marketlerdeki sunumu konusunda da daha sağlıklı koşullara gidileceğini belirtti.

TARIM BAKANLIĞI YETKİLİLERİ ÜRETİCİLERİ ZİYARET EDEREK BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI YAPIYOR
Tarım Bakanlığı olarak iki yıla yakın bir süredir üretici kesimi kendi yerlerinde ziyaret ederek gerek TAE Müdürü ve personeli, gerek Tarım Dairesi Müdürü ve personeli gerekse de Tarımsal İlaçlar Denetleme Kurulu Başkanı ve üyelerinin tarımsal ilaçların nasıl kullanılacağı hangi dozda kullanılacağı konusunda eğitimlerin sıklıkla devam ettiğini ifade eden Amcaoğlu, bunun yanında üreticilerin ne zaman hangi ürünü nasıl ilaçlaması gerektiği, hangi zararlıya hangi ilaçların kullanılması gerektiğiyle ilgili AB normları uygulanarak üreticilerin kullanılacağı el kitaplarının hazırlandığını ve bunun dağıtımının yapılacağını, Ziraat Mühendislerince bunun kullanımı ve denetiminin de gerçekleşeceğini söyledi.

ULUSAL GIDA REFERANS LABORATUARI ÇOK YAKINDA HİZMETE GEÇİYOR
Amcaoğlu, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği ve Türkiye’deki yetkililerin katkılarıyla Güney Kıbrıs’ta ve beklide Türkiye’de eşi benzeri olmayan Ulusal Gıda Referans Laboratuarının bir sene önce temellerinin atıldığını kısa süre sonra devreye gireceğini, denetimsiz hiçbir ürünün ne iç piyasaya nede dış piyasaya gidemeyeceği bir sistemin oluşturulduğunu açıkladı.



 
Editör: TE Bilisim