Kuveyt Sanat Derneği üyelerinden oluşan 12 kişilik ressamlar heyeti KKTC’de gerçekleştirdikleri 6 günlük atölye çalışmasında çizdikleri tabloları Dışişleri Bakanlığı’na hediye etti.

Dışişleri Bakanlığı’nın konuğu olarak resim atölye çalışması gerçekleştirmek üzere 24 Nisan’dan bu yana KKTC’de bulunan heyet saat 15:00’te Bakanlıkta düzenlenen törende eserlerini teslim etti.

Törende Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin, Kuveyt Sanat Derneği Başkanı Abdul Rasoul Salman ile Dernek Üyesi May Al Saad birer konuşma yaptı.

ERÇİN

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin heyeti böyle bir atölye çalışması kapsamında KKTC’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi ve kısa süre içerisinde böyle eserler üretmelerini takdir ettiklerini dile getirdi. Erçin bu eserlerin kısa süre içerisinde ortaya çıkmasının önemlerini daha da artırdığını ifade etti.

Eserleri kendilerine armağan etmelerinden ve işbirliklerinden dolayı sanatçılara teşekkür eden Erçin, Kıbrıslı Türkler’in ambargoları ve kısıtlamalar altında yaşadığını, sanatsal ve kültürel etkinliklerin, organizasyonların dahi kısıtlamalara maruz kaldığını kaydetti. Erçin, “Siz bu tür kısıtlamaları aşmamıza yardımcı oluyorsunuz” dedi ve işbirliklerinin sürmesini temenni etti.

SALMAN

Kuveyt Sanat Derneği Başkanı Abdul Rasoul Salman da bu atölye çalışmasına katılan ressamlara teşekkür etti ve bu sürede ülkenin tarihi ve ülkeyle ilgili bilgiler edindiklerini de ifade etti.

Salman KKTC’de ya da Kuveyt’te tekrar birlikte olma temennisinde de bulundu.

SAAD

Kuveyt Sanat Derneği Üyesi May Al Saad da Dışişleri Bakanlığı’na kendilerini misafir ettiği için teşekkür etti.

Bu atölye çalışmasına katılmaktan gurur duyduklarını söyleyen Saad, Kuveyt ve Ortadoğu’dan böyle bir organizasyona katılan ilk sanatçılar olmanın memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı’na bir plaket takdim edildi. 
Editör: TE Bilisim